Yksi iso peruna jäi syömättä, siitä pohja mainiolle pyttipannulle.
Kahdelle:
1 iso keitetty peruna
1 iso sipuli
puolikas punasipulia
3 kynttä valkosipulia
pala kesäkurpitsaa
pala munakoisoa
öljyä paistamiseen
oliiveja
Provencen yrttimaustetta
rippunen suolaa
Keitetty kananmuna ja
tomaattia, laitetaan vasta lautaselle.
Tämä on melkein kasvisversio, mutta pyttipannun tapaan tähän voisi lisätä paloja mistä tahansa meren antimesta, joka on ravinnoksi kelpaavaa.
Isolle pannulle ensin pilkotaan sipulit, kuullotetaan melkein kypsiksi. Seuraavaksi lisätään kurpitsan ja munakoison palaset. Viimeiseksi pilkotut kypsät perunat. Maustetaan, suolaa ei paljon tarvitse laittaa, koska oliivit ovat melko suolaisia.
Tervetuloa kokkailemaan viljattomasti SJ82 ja Jampu. Kohta taas laitamme kauhat heilumaan.
Tämä menee välittömästi listalle. Pojantyttö on ollut lapsesta saakka keliaakikko ja opettelee nyt oman huushollin pyörittämistä. Siinä sitten opetellaan yhdessä ;) Kiitos tästä blogista.
VastaaPoistaOlisi mukavaa, jos tästä blogista olisi jotain hyötyä muillekin kuin minulle.
PoistaKunhan taas olen kotona omien patojeni ja pannujen luona, niin silloin kokkaillaan innolla.
Mmm,hyvää! Ja siellä missä nyt olet löytyykin kivasti aineksia tuohon;D
VastaaPoistaKyllä, tuo munakoiso nyt ei ole pyttipannussa kovinkaan herkullisen näköistä, mutta maku on niin ihana, ei voi jättää poiskaan.
PoistaAina kun tänne kurkkaa, tulee näkönälkä! Herkullista pyttistä!
VastaaPoistaSiitä vaan haarukka käteen. :-)
Poista(viljattomia vohveleita laittanut tänään)
VastaaPoistaLaitoitko reseptin? Käynpä tarkistamassa. Täällä ei ole vohvelipannua, muta kotona sitten.
PoistaNami. Latva-artisokka sopisi myös tähän pyttiin.
VastaaPoista(Karppivohvelit olivatkin ruottalaisessa blogissani:
http://hannelesbibliotek.blogspot.se/2012/03/jungfru-marie-bebadelsedag.html
Kyllä, pyttipannu on siitä hyvä ruoka, että siinä ei ole mitään säntillisiä ohjeita. Kaikki perheelle mieluisat lisukkeet sopivat. :-)
PoistaÄiti, sain tänään viimeinkin aikaiseksi niitä viljattomia sämpylöitä, hyvin onnistui ja hyvin näyttää uppoovan!
VastaaPoistaSehän oli kiva uutinen. Kahta samanlaista taikinaa ei tarvitse tehdä, vaihtelee vaan noita erilaisia jauhoja, niin taas on uuden makuisia sämpylöitä. Minun suosikkijauhoni on kastanjajauho, olen löytänyt sitä Hakaniemen hallista.
PoistaLaitoitko rusinoitakin? :-)