Lautaset Vanamo Group
Pikakäynnillä Turussa nappasin kaupan eteisestä Turkulaisen. Lehdessä oli kiinnostava resepti kasvispadasta. Muuntelin sitä vähän omien kaapista löytyneiden ainesosien mukaiseksi. Kuva alla.
1 sipuli silputtuna
4 kynttä valkosipulia silputtuna
1 kesäkurpitsa pilkottuna
4 maa-artisokkaa viipaloituna
1 tölkki isoja valkoisia papuja ( ovat siis kypsiä )
3 - 4 tomaattia murskattuna
1 rkl hunajaa
runsaasti kuivattua yrttisekoitusta (meiramia, oreganoa, rosmariinia )
ripaus kanelia
1 purkki salaattifetaa (tölkin öljyä käytetään kuullottamiseen pannulla ja vuoan voiteluun )
3 - 4 kananmunaa
suolaa
mustapippuria
pinnalle timjamia
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Kuullota sipuli ja valkosipuli pannulla, johon olet kaatanut fetapurkista oliiviöljyä. Lisää pannulle maa-artisokka ohuina viipaleina, kuullota hetki ja lisää kesäkurpitsapalat. Lisää sekaan tomaattimurska, hunaja ja kuivayrtit. Kaada pavut seuraavaksi pannulle. Anna pannun hautua hetken levyllä.
Jos pannusi on uuninkestävä, niin käytä sitä. Minun pannuani ei voi uuniin laittaa, joten otin esille uunivuoan.
Otin vähän öljyä fetapurkista vuoan voiteluun. Kasvisseos vuokaan, sirotellaan fetakuutiot pinnalle ja rikotaan munat varovasti paistoksen päälle. Vuoka 175 asteiseen uuniin noin 15 -20 minuutiksi tai siksi aikaa, että munat ehtivät hyytyä. Pinnalle ripotellaan tuoretta timjamia.
Turkulaisen reseptissä ei ollut maa-artisokkaa. Lisäsin sen ihan siitä syystä, että maa on vielä sula ja tuore maa-artisokka kypsyy nopeasti. Kotipihan artisokkaa ei tarvitse edes kuoria.
Lautaset Vanamo Group
Siinäpä herkullinen ruoka Unelma:)
VastaaPoistaYllättävän herkullista tämä on, vaikka ulkonäkö ei kovin houkutteleva olekaan. Munan keltuainenkin oli ihan kypsä, ei siis salmonellan vaaraa. No, ei suomalaisissa munissa salmonellaa olekaan.
Poista