.
Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.
perjantai 22. huhtikuuta 2016
Gluteenittomat kaurakeksit
En oikein tiedä sopiiko laittaa Viljattomaan kaurakeksien ohjetta. Löysin kaupasta Semperin gluten free kauraryynejä. Ostin kokeeksi yhden paketin. Koska vatsani ei ole protestoinut näitä keksejä vastaan, niin päätin laittaa ohjeen muistiin. Keksit ovat niin hyviä, että on otettava vain yksi pipari kerrallaan kahvihetken sulostuttamiseksi.
Ainekset 20 kpl :
50 g voita (pehmeää, huoneen lämpöistä)
1 dl sokeria
1 muna
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 rkl riisijauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 dl rusinoita tai kuivattuja karpaloita ( laitoin molempia )
Uuni 200 astetta
Sekoitetaan voi ja sokeri, lisätään muna. Kuivat ainekset sekoitetaan keskenään ja yhdistetään voi-muna seokseen. Taikina lusikoidan vuokiin. Paistetaan n. 13 - 15 min , kunnes ovat kauniin ruskeita.
Tällä ohjeella tehdyt keksit leviävät uunissa, joten kokeilin paistaa ne muffinsivuoissa. Irtoavat hyvin vuoasta ja ovat halutun muotoisia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Nuo sekä kuulostavat että näyttävät hyvältä!
VastaaPoistaHyviä ovat, olen tehnyt jo monta erää näitä lisää.
Poista