.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

perjantai 18. huhtikuuta 2014

Mämmille hyvä vaihtoehto on pasha.




Löysin netistä oikein makean pashareseptin.  Muokkasin sitä vähän meille sopivaksi.

100 g voita
2 purkkia rahkaa
1 kananmuna
2 dl kermaa
vaniljaa raaputin vähän kuoresta
1/2 :n sitruunan mehu
n. 1 1/2  dl  yhteensä  mantelirouhetta, korintteja ja sukaattia
1/2  tl steviajauhetta

Meillä ei ole pashamuottia, käytin siis kahvinsuodatintelinettä, tähän annokseen tarvittiin yksi normaalikokoinen ja toinen vähän isompi. Laita suodatinpussit valmiiksi suodattimiin.

Pehmennä ensin voi ja sekoita siihen rahkat. Lisätään yksi kananmuna. Seuraavaksi vanilja, sitruunanmehu, mantelirouhe, korintit  ( ne voi korvata marjoillakin ), sukaatti ja stevia.  Vatkataan kerma vaahdoksi ja nostellaan se viimeiseksi mukaan, varoen ettei vaahdon rakenne häviä.

Lusikoidaan massa muotteihin, kannattaa laittaa ihan täyteen.  Nostetaan suodatinsuppilot jääkaappiin, suppiloiden alle varataan kulhot, joihin neste valuu.  Seuraavana päivänä pashan voi kumota tarjoiluvadille.  Koristelu sitten omien mieltymysten mukaan. 

10 kommenttia:

  1. Pasha on hyvää ja tämä tarjoiluannos on tosi kaunis :)

    VastaaPoista
  2. Namskis,tuo maistuisi minulle:)

    VastaaPoista
  3. En ole koskaan maistanut pashaa, pitäskin kokeilla tuolla reseptillä
    Oikein hyvää pääsiäsitä teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos et halua käyttää steviaa, niin vatkaa voin sekaan vajaa dl sokeria.

      Poista
  4. Minäkin tein tänä vuonna pashaa stevialla (joskin nestemäisellä). ;)

    VastaaPoista
  5. Nestemäistä steviaa en ole vielä kokeillutkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Sitä saa perusversion lisäksi myös esimerkiksi sitruunalla tai vaniljalla maustettuna. Olen kirjoittanut noista blogissani, jos kiinnostaa:
      http://ssiiri.wordpress.com/2013/08/12/helppo-lemon-curd/
      http://ssiiri.wordpress.com/2014/03/19/koukuttava-raakasuklaa/
      Monissa steviajauheissa on myös maltodekstriiniä, jota en välittäisi syödä turhaan.

      Poista