Löysin netistä oikein makean pashareseptin. Muokkasin sitä vähän meille sopivaksi.
100 g voita
2 purkkia rahkaa
1 kananmuna
2 dl kermaa
vaniljaa raaputin vähän kuoresta
1/2 :n sitruunan mehu
n. 1 1/2 dl yhteensä mantelirouhetta, korintteja ja sukaattia
1/2 tl steviajauhetta
Meillä ei ole pashamuottia, käytin siis kahvinsuodatintelinettä, tähän annokseen tarvittiin yksi normaalikokoinen ja toinen vähän isompi. Laita suodatinpussit valmiiksi suodattimiin.
Pehmennä ensin voi ja sekoita siihen rahkat. Lisätään yksi kananmuna. Seuraavaksi vanilja, sitruunanmehu, mantelirouhe, korintit ( ne voi korvata marjoillakin ), sukaatti ja stevia. Vatkataan kerma vaahdoksi ja nostellaan se viimeiseksi mukaan, varoen ettei vaahdon rakenne häviä.
Lusikoidaan massa muotteihin, kannattaa laittaa ihan täyteen. Nostetaan suodatinsuppilot jääkaappiin, suppiloiden alle varataan kulhot, joihin neste valuu. Seuraavana päivänä pashan voi kumota tarjoiluvadille. Koristelu sitten omien mieltymysten mukaan.
Pasha on hyvää ja tämä tarjoiluannos on tosi kaunis :)
VastaaPoistaHyvää on.
PoistaNamskis,tuo maistuisi minulle:)
VastaaPoistaMelkoinen herkku. :-)
PoistaEn ole koskaan maistanut pashaa, pitäskin kokeilla tuolla reseptillä
VastaaPoistaOikein hyvää pääsiäsitä teille!
Jos et halua käyttää steviaa, niin vatkaa voin sekaan vajaa dl sokeria.
PoistaMinäkin tein tänä vuonna pashaa stevialla (joskin nestemäisellä). ;)
VastaaPoistaNestemäistä steviaa en ole vielä kokeillutkaan.
VastaaPoistaSuosittelen! Sitä saa perusversion lisäksi myös esimerkiksi sitruunalla tai vaniljalla maustettuna. Olen kirjoittanut noista blogissani, jos kiinnostaa:
Poistahttp://ssiiri.wordpress.com/2013/08/12/helppo-lemon-curd/
http://ssiiri.wordpress.com/2014/03/19/koukuttava-raakasuklaa/
Monissa steviajauheissa on myös maltodekstriiniä, jota en välittäisi syödä turhaan.
Kiitos tiedosta ssiiri.
Poista