.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

tiistai 19. toukokuuta 2015

Kevätpiirakka



Pohja:
80 g pehmeää voita
3 dl juustoraastetta
1,5 dl hirssihiutaleita
1 dl  mantelijauhoa
1 rkl psylliumia

Täyte:
150 g fetakuutioita
100 g villivihanneksia silppuna ( nokkosen lehtiä, voikukkaa, vuohenputkea ja poimulehteä )
 2 kananmunaa
2 dl kermaa
1 dl raejuustoa
 2 kynttä valkosipulia
2 dl juustoraastetta (tästä 1dl ripotellaan pinnalle)

Pohjan ainekset sekoitetaan keskenään ja painellaan voidellun vuoan pohjalle, vähän riittää reunoillekin.  Paistetaan 180 asteisessa uunissa n. 10 - 12 min.


Nostetaan uunin lämpö 225 asteeseen ja kaadetaan esipaistetun piirakan pinnalle keskenään sekoitetut täyteainekset. Pinnalle loput juustoraasteesta.  Paistetaan vielä n. 20 min, kunnes täyte on kiinteää ja pinnalla kaunis väri.
 

Villivihanneksista kannattaa kerätä tuoreita lehtiä, vielä supussa olevia. Fetajuustosta tulee tarpeellinen suola.

6 kommenttia:

  1. Hyvä ohje, taidan kopsata kun noita gluteiinittomia vieraita välillä käy. Kiitos Unelma!
    Itsekin teen aina keväisin samantapaista, tosin viljapohjaista ja hiivataikinalla. Laitan siihen mausteeksi valkosipulin lisäksi reilusti oreganoa, tulee kreikkalaista makua ja tuoksua...

    VastaaPoista
  2. Tällä ohjeella pohjasta tulee aika rapea, jos haluaa pehmeämmän pohjan kannattaa lisätä vähän nestettä. Oregano sopii tähän piirakkaan hyvin, nyt ei kasvimaalta vielä löytynyt omaa kasvua, pieniä alkuja tosin jo maasta pukkaa. :-)

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköinen piirakka Unelma:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvältä maistuikin. Pitäisi taas kerätä talven varalle yrttejä kuivuriin.

      Poista
  4. Näyttää herkulliselta. Kopsaan ohjeen ja varsinkin tuon täytteen, nokkoset on nousseet ja muitakin villivihanneksia löytyy pihan reunoilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnistuu varmaan tavalliseen jauhopohjaan tehtyyn taikinaan ja vihanneksia voi silputa mukaan runsaamminkin.

      Poista