.
Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.
tiistai 19. toukokuuta 2015
Kevätpiirakka
Pohja:
80 g pehmeää voita
3 dl juustoraastetta
1,5 dl hirssihiutaleita
1 dl mantelijauhoa
1 rkl psylliumia
Täyte:
150 g fetakuutioita
100 g villivihanneksia silppuna ( nokkosen lehtiä, voikukkaa, vuohenputkea ja poimulehteä )
2 kananmunaa
2 dl kermaa
1 dl raejuustoa
2 kynttä valkosipulia
2 dl juustoraastetta (tästä 1dl ripotellaan pinnalle)
Pohjan ainekset sekoitetaan keskenään ja painellaan voidellun vuoan pohjalle, vähän riittää reunoillekin. Paistetaan 180 asteisessa uunissa n. 10 - 12 min.
Nostetaan uunin lämpö 225 asteeseen ja kaadetaan esipaistetun piirakan pinnalle keskenään sekoitetut täyteainekset. Pinnalle loput juustoraasteesta. Paistetaan vielä n. 20 min, kunnes täyte on kiinteää ja pinnalla kaunis väri.
Villivihanneksista kannattaa kerätä tuoreita lehtiä, vielä supussa olevia. Fetajuustosta tulee tarpeellinen suola.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Hyvä ohje, taidan kopsata kun noita gluteiinittomia vieraita välillä käy. Kiitos Unelma!
VastaaPoistaItsekin teen aina keväisin samantapaista, tosin viljapohjaista ja hiivataikinalla. Laitan siihen mausteeksi valkosipulin lisäksi reilusti oreganoa, tulee kreikkalaista makua ja tuoksua...
Tällä ohjeella pohjasta tulee aika rapea, jos haluaa pehmeämmän pohjan kannattaa lisätä vähän nestettä. Oregano sopii tähän piirakkaan hyvin, nyt ei kasvimaalta vielä löytynyt omaa kasvua, pieniä alkuja tosin jo maasta pukkaa. :-)
VastaaPoistaHerkullisen näköinen piirakka Unelma:)
VastaaPoistaHyvältä maistuikin. Pitäisi taas kerätä talven varalle yrttejä kuivuriin.
PoistaNäyttää herkulliselta. Kopsaan ohjeen ja varsinkin tuon täytteen, nokkoset on nousseet ja muitakin villivihanneksia löytyy pihan reunoilta.
VastaaPoistaOnnistuu varmaan tavalliseen jauhopohjaan tehtyyn taikinaan ja vihanneksia voi silputa mukaan runsaamminkin.
Poista