.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

maanantai 24. heinäkuuta 2017

Mansikka-ajan jälkiruoka


Suorareunaiseen tarjoilukulhoon:

2dl vispikermaa + 1 dl koristeluun
250 g mascarpone tuorejuustoa
250 g maitorahkaa ( käytin maustamatonta )
1 dl sitruunamarmeladia
5 liivatelehteä
1 l mansikoita
gluteenittomia keksejä tai keksin muruja
2 rkl kiehuvaa vettä


1. Valmistellaan tarjoilukulho valmiiksi. Valitaan muutama iso mansikka ja leikataan ne viipaleiksi. Asetellaan kulhon pohjalle reunoille  pystyyn, täytetään pohjan keskiosa kekseillä. Keksit voisi ehkä jättää poiskin, mutta ne keräävät mukavasti marjoista ja rahkasta irtoavan nesteen ruoan hyytymisen aikana.

2. Laitetaan liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

3. Vatkataan vispikerma vaahdoksi.

4. Notkistetaan isossa kulhossa mascarpone, rahka ja marmeladi tasaiseksi massaksi.

5. Nostellaan varovaisesti kermavaahto juustomassaan ( 4 ).

6. Puristellaan liika vesi pois liivakoista ja sulatetaan ne n. 2 rkl:ssa kiehuvaa vettä. Odotetaan pieni hetki jäähtymistä ja lurutetaan seos varovaisesti ruokaan.

7. Kaadetaan seos tarjoilukulhoon keksien päälle ja varotaan mansikkasiivujen kaatumista. Viedään tarjoilukulho kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi ( tein edellisenä iltana ).

8. Nyt alkaa se hauskin vaihe, mahdollisemman lähellä tarjoiluhetkeä. Hyytelön pinnalle viipaloidaan runsaasti mansikoita ja pursotetaan kermavaahtoruusukkeita reunoille.


Vinkki. Tässä saattaisi riittää myös neljä liivatelehteä, jos haluaisi pehmeämmän lopputuloksen. Marmelaadin koostumus myös vaikuttaa asiaan. Jos on oikein makean ystävä niin kermavaahtokoristeluun voisi lisätä ennen vatkaamista 1-2 rkl tomusokeria.

4 kommenttia: