Näitä chorizo paprikanmakuisia raakamakkaroita Espanjassa löytyy monenlaisia. Ne sisältävät pääasiassa, lihaa, valkosipulia, paprikaa, chiliä ja suolaa. Näistä on helppo valmistaa pata- ja keittoruokia tai paistaa vain pannulla. Valmistetaan myös Suomessa.
Tällä kerralla meidän "papupadassamme" oli chistorra- makkaroita (sin gluten).
Kahdelle:
220 g makkaraa
1 sipuli
3 isoa kynttä valkosipulia
1 porkkana
2 vartta varsiselleriä
1/2 isosta paprikasta
pala vihreää chiliä (maku tarkistetaan)
n. 200 g punaisia papuja (purkista)
1 dl vettä
Pavut voi tietenkin keittää itsekin. Laitetaan pavut veteen likoamaan jo edellisenä iltana, kannattaa keittää kerralla isompi erä, jakaa annoksiin ja laittaa pakastimeen seuraavaakin käyttöä varten.
Ruskistetaan ensin pannulla sipulit ja makkarat sekä pieniksi paloiksi silputtu chili. Lisätään tilkka vettä, suikaloitu porkkana ja pilkotut sellerinvarret. Viimeiseksi paprika ja pavut, pavuista tulee pannulle vähän lientäkin. Nesteen määrää kannattaa vähän seurailla. Annetaan padan hautua vähän aikaa kannen alla, tarkistetaan maku, suolaa ehkä joku kaipaisi tai pippuria lisättävän.
Tämä ruoka on niin helppo ja maukas arkiruoka. Papuja ja kasviksia voi vaihdella tilanteen mukaan.
Tätä ruokaa voivat vegaanitkin valmistaa, jättää vaan makkaran pois.
Ah, tuoksu tulee tänne saakka! Chorizo on meidän suosikki ja onneksi saa täältä kotimaastakin!
VastaaPoistaKiitos, tämä menee ruokalistalle lähiaikoina!
Terveiset sinne lämpimämpään:)))
Tämä ruoka oli niin hyvää, että varmasti nyt täällä kotonakin tätä ruokaa tehdään.
Poista