Pohja:
80 g pehmeää voita
3 dl juustoraastetta
1,5 dl kastanjajauhoa
1 dl mantelijauhoa
1 rkl psylliumia
Täyte:
150 g fetakuutioita
100 g babypinaattia
2 kananmunaa
2 dl kermaa
1 dl palvikinkkurouhetta
2 kynttä valkosipulia
2 dl juustoraastetta (tästä 1dl ripotellaan pinnalle)
Pohjan ainekset sekoitetaan keskenään ja painellaan voidellun vuoan pohjalle, vähän riittää reunoillekin. Paistetaan 180 asteisessa uunissa n. 10 - 12 min.
Sinä aikana sekoitetaan täyteaineet keskenään. Pinaatin lehtiä leikkelin saksilla vähän pienemmiksi. Kinkkua ei välttämättä tarvita, mutta laitoin sitä isännän iloksi. Juustoraasteesta jätin desin verran piirakan pinnalle kuoreksi. Täyteainekset kaadetaan esipaistetun piirakan päälle, ripotellaan loput juustosta ja nostetaan uunin lämpöä 225 asteeseen. Kahdenkymmenen minuutin kuluttua voi jo tarkistaa tilannetta. Minulla oli niin paksu uunivuoka, että paistamiseen meni n. 25 min. Reunasta tuli ihanan rapea.
Tämä piirakka on tuhtia tavaraa. Kannattaa muistaa sammakkoemon varoitus poikasilleen: "Syö säästäen savea."
Herkullisen näköistä! En ole itse käyttänyt kastanjajauhoja mutta muistan että laitoit siitä jotain kesällä ja hyvää oli.Löytyikö noita jauhoja helposti Espananjassa? PItää kysyä jos täältäkin löytyisi.,
VastaaPoistaTäällä Suomessa olen ostanut Hakaniemen hallista ranskalaisesta herkkukaupasta, kastanjajauho on silloin tullut Ranskasta.
PoistaFuengirolassa löysin pienestä siemenkaupasta, se taisi olla luontaistuotekauppa, paljon kaikkia kuivahedelmiä ja monia siemeniä. Hyvä kauppa. Sain tietää, että heidän kastanjajauhonsa oli peräisin Rondasta,kohtuullisen läheltä Fuengiroolaa. Pari pussia toin sieltä mukanani tänne.