Täällä Espanjassa syödään usein perunamunakasta välipalana tai aamiaisella. Näitä munakkaita voi valmiina ostaa eineshyllyiltäkin. Perunan lisäksi munakkaisiin voi lisätä melkein mitä vain, porkkanaa, pinaattia, chistorramakkaraa, kinkkua tai kuivattua lihaa.
Koska minulla ei täällä ole uunia käytettävissäni, niin paistoin munakkaamme pannulla.
Kahdelle:
1 retikka
3 kananmunaa
2 rkl kermaa tai vettä
1 rkl voita tai oliiviöljyä pannulle
1 sipuli
ripaus suolaa
pippuria
Pinnalle persilja tai korianteria silppuna
Kuumenna rasva pannulla ja kypsennä siinä ensin raaste ja sipulisilppu, muutama minuutti riittää.
Riko munien rakenne kulhossa ja sekoita joukkoon kerma, pippuri ja suola. Kaada seos pannulle ja anna hautua miedossa lämmössä kunnes muna on kokonaan hyytynyt, eli kypsää.
Tomaattisalaatin kanssa maistuu aamulla oikein hyvältä.
Munakkkaat ovat hyviä ja etenkin just tortillat.Täälläpäin syödään paljon myös ruokaisia munakkaita,joiden nimi on shakshuka.
VastaaPoistaTäällä hyvä ohje suomeksi Helsingin Sanoman bloggaajalta
http://blogit.hs.fi/kauhaajarakkautta/2013/02/04/brunssiruokien-parhaimmistoa-shakshuka/
Kiitos linkistä.
PoistaMunakas onkin aina oikein nautinto! Lumimies tekee meille joka sunnuntaille brunssiksi juustomunakkaan. Sillä pärjää kaksi aikuista pitkälle: Minulla on nyt vasta slaavilainen broileri kypsymässä uunissa kera NELJÄN jättimäisen lohkotun paprikan.
VastaaPoistaOnneksi kananmuna on vapautettu kolestrolipannasta!
Mukavaa maaliskuuta!
Varmaankin on tulossa hyvää ruokaa.
PoistaSe kolesteroolipanna olikin ikävä asia. Muna on hyvää ja terveellistä ravintoa.