Lehtikaalin oksista poistetaan kovat lehtiruotit ja revitään lehdet sopiviksi suupaloiksi. Kaadetaan vatiin öljy ja maustesuola, sekoitetaan hyvin. Mausteita voi kukin lisäillä oman mieltymyksensä mukaan.
Tästä annoksesta tuli kaksi uunipeltillistä sipsejä. Paahdoin molemmat pellit yhtaikaa kiertoilmauunissa n. 10 min 120 asteessa. Tavallisessa uunissa lämpöä saisi olla vähän enemmän ja paistoaikaakin runsaammin, sipsejä kannattaa paiston aikana vähän "pöyhiä".
Varotaan sipsien palamista.
Näin kauniin vihreitä näistä tuli. Ajattelin säilyttää näitä lasitölkissä, mutta eivät säilyneet, tulivat syödyksi saman tien.
Tänään luin MTV:n sivuilta lehtikaalin ylistyskirjoituksen, kopioin sen tähän, koska en tiedä kuinka pitkään artikkeli on näkyvissä. Tässä linkki.
Lehtikaalissa on...
... vain vähän kaloreita, mutta runsaasti kuituja eikä lainkaan rasvaa.
... enemmän rautaa kuin naudanlihassa.
... paljon K-vitamiinia, joka on välttämätöntä luiden terveydelle.
... antioksidantteja, jotka suojaavat syövältä.
... tulehdusta estäviä ominaisuuksia, joten se ehkäisee muun muassa niveltulehdusta.
... paljon A-vitamiinia, joka parantaa näköä ja ihon kuntoa.
... sydämen terveydelle hyviä ominaisuuksia. Lisäksi se voi auttaa madaltamaan kolesterolia.
*
Viime viikolla näitä sipsejä tein ja luettuani tänään tuon artikkelin päätin laittaa talteen tämän sipsireseptin.
Ensi kesänä, jos terveenä ollaan, niin lehtikaalia kylvetään runsaasti.
*
Viime viikolla näitä sipsejä tein ja luettuani tänään tuon artikkelin päätin laittaa talteen tämän sipsireseptin.
Ensi kesänä, jos terveenä ollaan, niin lehtikaalia kylvetään runsaasti.
Lehtikaalisipsit ovat ihania;olen itsekin niistä joskus postannut.:) Kiva että taas postaat tänne:)
VastaaPoistaVähitellen alkaa tuo näkö parantua, taas yritetään. :-)
Poista