3 kpl broilerin rintafilettä
1 paketti pekonia ( 8 - 9 viipaletta )
2 rkl yrttimaustetta tai viherjauhetta
Vuoan pohjalle:
3 dl kurpitsa suikaleita
1 pala lanttua
1 porkkana
2 vartta varsiselleriä
2 kynttä valkosipulia
10 cm:n pätkä purjoa
1 dl herneitä
1 lehti lehtikaalia
tilkka vettä vuoan pohjalle
Osan kasviksista otin pakastimesta, ne laitoin ensin vuokaan ja uuniin sulamaan 210 asteeseen. Sulaneiden kasvisten päälle pilkoin vielä porkkanan ja herneet. Kasvisten sulamisen aikana leikkasin broilerifileet kahdeksaan osaan ja kiedoin niiden ympärille pekoniviipaleet, pinnalle yrttimaustetta. Kääröt kasvispedille ja tarkistin, että vuoan pohjalla on vähän nestettä. Vuoka uuniin n. 30 - 40 minuutiksi.
Tästä vuoasta meille kahdelle riitti syötävää kahdelle aterialle. Kasviksia oli niin paljon, että perunaa tai riisiä ei tarvittu lisukkeeksi. Salaatti, raejuusto ja punajuurisalaatti täydensivät ruokanautinnon.
Oi, kuinka herkullisen näköstä ♥ Enpä ole koskaan kääriny broiskua pekoniin, mutta on varmasti hyvää.
VastaaPoistaHyvää oli ja suolaa ei tarvittu lisää kun pekoni on jo valmiiksi suolattua.
VastaaPoistaHerkullista ja helppoa! Broileri ja pekoni sopivat yhteen erinomaisen hyvin, ja kasvikset täydentävät aterian täysipainoiseksi ja värikkääksi! Nam!
VastaaPoistaUuniruoka on siitä hyvä, että ei tarvitse hellan vieressä seisoskella hämmentämässä. ♥
PoistaGluteeniton ruoka on perin vaivatonta tehä kun siihen tottuu. Eikä taatusi jää maussa häviölle tavallisten, viljallisten ruokien suhteen. :)
VastaaPoistaTotta, liiankin hyvää joskus. Tulee syötyä liikaa.
PoistaTaatusti herkullista! Pekoni antaa makua ja rasvaakin muuten kuivalle tipulle. Ja saa siitä kasviksetkin osansa, sekä mausta että rasvasta. Minäkin täällä jo enempi kasviksiin siirtynyt, wokkipannussa tosin, mutta kuitenkin.
VastaaPoistaNautinnollista viikonvaihdetta teille kahdelle!
Muistatko missä olemme yhdessä nauttineet tästä ruoasta?
Poista