.
Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.
perjantai 6. marraskuuta 2015
Kasvispizza, maissijauhopohja.
Maaliskuussa minulle tuli täyteen viisi vehnätöntä gluteenitonta vuotta. Pullaa ja leipää en ole kaivannut, mutta joskus olen kaiholla katsellut naapurin mehevää pizzaviipaletta. Nyt minulla on pizzaton kuivakausi loppunut. Päätin kokeilla pizzapohjaa maissijauhoista.
Iso pizza uunipannulla:
Pohja:
4 dl maissijauhoja
1 rkl psylliumia
5 - 6 dl vettä
1 rkl oliiviöljyä
1 tl oreganoa kuivattua
1 tl basilikaa "
1 tl sipulijauhoa "
1 tl persiljaa "
mustapippuria
Pinnalle:
2 dl tomaattisosetta
1 paprika ohuen ohuina suikaleina
1 rkl mäkimeiramia ( vielä löytyi tuorettakin pihalta )
200 g juustoraastetta
Laita uuni kuumenemaan 225 - 230 asteeseen.
Sekoita pohja-ainekset löysähköksi taikinaksi ja kaada seos uunipellille leivinpaperin päälle, levitä tarvittaessa pizzan muotoiseksi lastalla. Paista pohjalevyä n. 30 min, paistoaika määräytyy pohjan paksuuden mukaan, tarkkaile paistostasi. Ota pizzalevy uunista ja levitä pinnalle täyteaineet. Jos olet chilin ystävä, niin valitse täytteeksi chili-tomaattipyreetä. Tavallinen tomaattisose antaa paremmin muille ihanille yrteille mahdollisuuden tuoksua ja maistua. Paista pizzaa uunissa vielä sen aikaa kun juusto sulaa ja saa vähän kaunista väriä.
Lisäys tekstiin 22.11 2015 Anna pohjataikinan turvota muutma minuutti ennin pannulle levitystä.
Vielä uuniin ruskistumaan n. 10 - 15 min.
Ajatella, viisi vuotta ilman pizzaa ja sitten tämä. Oi, nam.
Olin kyllä kokeillut jotain kukkakaalia pizzan pohjana, mutta ei se tuntunut näin hyvältä.
Lautanen täältä
Tästä tuli niin hyvää, että seuraavaksi uskallan pizzaani tarjota jo vieraillekin.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Pitääkin kokeilla tuota versiota. Itse olen tehnyt pizzaa jo pidemmän aikaa tattarijauhoista ja hyvin toimii :)
VastaaPoistaTattarijauhoja en olekaan kokeillut.
PoistaNo voi, noin kauan ilman pizzaa ;) MInä olen muuten vain vähentänyt vehnäjauhon käytön. Käytän spelttiä ja muita jauoha. Oikeistaan valkoista vehnää ei tarvii välttämättä missään.
VastaaPoistaNiinhän se on, vehnää ei välttämättä tarvitse.
Poista