Lähikauppaan oli tuotu Pielisen suunnalta tuoreita muikkuja. Ne olivat melko pieniä, iso työ perkaamisessa. Olivat vaivan arvoisia. :-)
500 g muikkuja
1 rkl kastanjajauhoa
1 rkl maissijauhoa
1 tl valkopippuria
1 tl suolaa (tai maun mukaan)
2 rkl voita paistamiseen
Näistä jauheista tein seoksen, jossa pyöritin muikut ennen paistamista.
Punajuurisalaatin ohje on täällä.
Naurislisuke:
2 hunajanaurista
2 vartta selleriä
puolikas kesäkurpitsaa
1 rkl kookosöljyä
1 rkl intiaanisokeria
Paahdetaan pannulla hunajanauriskuutiot, kesäkurpitsa- ja pilkotut varsisellerinpalat kookosöljyssä miedolla lämmöllä. Lisätään viimeiseksi intiaanisokeri.
Älkää heittäkö punajuurenlehtiä kompostiin. Valitaan 10-11 kaunista lehteä ja huuhdellaan. Punajuuren lehtiä ei saa syödä paljoa eikä usien, niissä olevan mahdollisen nitraatin takia.
Punajuuren lehdet pilkotaan ja paistetaan pannulla öljytilkassa tai voissa. Halutessaan voi lisätä lusikallisen hunajaa.
Mausteita kannattaa käyttää nuukasti, että tuoreiden kasvisten hienot maut eivät peity.
Tässä ateriassa on paljon kasviksia ja lisätä voi vielä tuoresalaattia oman makunsa mukaisesti.
Voi, että olikin maukkaan näköistä, ihan uutta oli hunajanauris. Katselin torilla nauriita ja teki mieli, käykö se tuohon lisukkeeseen??
VastaaPoistaKyllä käy, ne ovat valkoisia nauriita, mutta keltaiset käyvät ihan yhtä hyvin.
PoistaTuoreet pikkumuikut ovat tosi hyviä rapeaksi paisttetuina. Hunajanauris on vieras myös minulle. Täytyypä tutustua kunhan sattuu kohdalle. Puhajuuren naatit on tullut viskattua kompostiin, joten kiitos vinkistä. Kaunis jä värikkään houkuttava on jälleen kattauksesi.
VastaaPoistaJoskus sitä herkkua meillekin tuodaan.
PoistaPienet hunajanauriit ova makeita, sopivia syödä raakanakin.
Tuoreet punajuuren naatit ovat mukavaa kuitupitoista lisuketta, kannattaa kokeilla.