300 g lohta
170 g jättikatkaravunpyrstöjä
2 dl kermaa
100 g ruohosipulituorejuustoa
silputtua ruohosipulia
Kuori katkaravut, jätä kulhoon odottamaan. Leikkaa lohi haarukkapalan kokoisiksi kuutioiksi, nahan jätin pois. Kuumenna kerma teflonkattilassa ja lisää siihen lohikuutiot. Anna hautua 3-4 min, sulata joukkoon juusto paloina. Viimeiseksi kattilaan katkaravut, Varo keittämästä niitä liikaa, korkeintaan pari minuuttia riittää, katkat sitkistyvät nopeasti. Lisätään ruohosipuli viimeiseksi. Suolaa en laittanut, koska juustossa sitä jo on. Jos kastike ei ole keittäessä mennyt tarpeeksi "kokoon", niin sitä voi suurustaa tilkalla Maizenaa.
Lisukkeena höyrytettyjä kasviksia, salaattia ja pannulla paahdettuja palsternakkakuutioita. Kuutiot kypsyvät nopeasti. Minulla oli pannulla tilkka rypsiöljyä ja pari lusikallista vettä ensin aluksi. Kuutioita voi maustaa oman mieltymyksensä mukaan.
Kirpeyttä annokseen tulee sitruunalla maustetusta salaatista.
Ah mikä herkku! Kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaTämä on todellakin herkullista ja nopea valmistaa, kun ainekset kypsyvät pikaisesti. Ei tarvitse tuntikausi haudutella.
PoistaHerkkua,tuo maistuisi minullekin:)
VastaaPoistaUskoisin, että maistuu.
Poista