.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

torstai 18. huhtikuuta 2013

Omenaa, sipulia... Eilen lupasin valmistaa satumaisen salaatin, se oli eilen se.  :-)

Kävin ystäväni kanssa syömässä Silvopleessä ja ihastuin ikihyväksi yhteen lisukesalaattiin. Siinä oli tuoteselosteessa mainittu ainekset; sipulia, omenaa, öljyä, etikkaa, vaahterasiirappia ja soijamaitoa.

Minun salaatistani ei sitten tullutkaan saman näköistä, ehkä ainesten mitat eivät oikein täsmänneet.

Laitan kuitenkin muistiin oman salaattini ohjeen, koska aion tehdä tätä ihanuutta vielä uudelleenkin.

Annoksesta riittää neljälle pieneksi lisukkeeksi.

1 hopeasipuli  (makea )
1 omena
1rkl oliiviöljyä

1 vajaa rkl etikkaa
1 rkl hunajaa
0,5 dl soijamaitoa

( puoli purkkia kermaviiliä )

Näillä aineksilla lähdin kokkaamaan, vaahterasiirappia ei ollut kotona, harkitsin vaaleaa siirappia tai hunajaa vaihtoehtoina.

Silvopleen salaatti oli kiinteämpää. Mitä nyt neuvoksi? Jääkaapista löytyi purkki kermaviiliä, siitä kauhoin puolet salaattini joukkoon. Päätin vielä kokeilla seuraavalla kerralla soijakermaa.


Helppo, nopea ja raikas.

Olisi kiva tietää onko joku lukijoista valmistanut tätä salaattia.
Posted by Picasa

8 kommenttia:

 1. Sipulin ja omenan liitto on kova. Muistan vieläkin koulun kotitaloustunneilta salaatin, jossa oli ainakin omenaa ja purjosipulia. Sitä ei ole ko. vuoden oppikirjassa, joten muistituntumalla pitää sitä rakennella.

  Olisiko siinä voitu käyttää smetanaa? Olen huomannut, että smetana on enemmän käytettyä kuin olen luullutkaan. Itse käytän salaaateissa kermaviiliä, mutta nyt laitan muuten jo moniin ruokiin smetanaa.

  Varmaan herkullista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilemalla ja kantapään kautta minäkin olen ruokia valmistellut. Roskiin ei ole tarvinnut heittää muuta kuin yksi täytekakun pohja. Hih..

   Smetana käy varmasti ihan hyvin, nyt sattui kaapissa olemaan tuota kermaviiliä.

   Poista
 2. Varmasti maistuvaa. Kiitos ohjeesta!
  Usein käytän tuorejuuston ja ranskankerman sekoitusta tämänatapaisissa salaateissa juuri tuon rakentaan takia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, tuo sinunvinkkisi toimii tässä salaatissa varmaankin. Kokeillaan.

   Poista
 3. Kuulostaa sellaiselta että tuota voisi kokeilla.Ehkä sitä soijamaitoa oli ravintolan salaatissa vain ihan pikku määrä eikä siitä tullut niin löysää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloitin ihan pienllä määrällä soijamaitoa, mutta se oli liian "ohutta" siihen mielikuvaan nähden, joka minulle salaatista jäi. Tuo kermaviilillä täydennetty salaatti näyttää samanlaiselta. Soijakermaa voisi vielä kokeilla.

   Poista
 4. itse olen törmännyt sellaiseen reseptiin, että maidon ja etikan mittasuhde olisi seuraava:2dl maitoa ja 2 tl etikkaa (omenaviini) Tosin, tämä saattaa toimia paremmin leivonnaisiin. Käyn usein silvopleessä ja olen huomannut, että koostumus ja kiinteys vaihtelevat kokin mukaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tullut mieleen tuo maito. Mielelläni kävisin Silvopleessä useammin, mutta matka on senverran pitkä, että vain erikoistapauksessa sinne onnistun pääsemään.

   Poista