.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

torstai 24. syyskuuta 2015

Kurpitsakiusaus.


1,5 l kurpitsasuikaleita  ( tai vuokanne mukaan )
140 g pekonisiivuja.    Kinkkuviipaleita ajattelin, mutta niitä ei kotona ollutkaan.
8dl kasvislientä
4 pientä munaa tai kolme isoa
1 iso sipuli
3 dl juustoraastetta
1 tl raastettua piparjuurta
1 rkl kuivattua basilikaa
pippuria myllystä
( suolaa )   en lisännyt koska pekonissa ja juustossa suolaa jo oli
vuokaan oliiviöljyä


Kuoritaan kurpitsa ja sipuli. Tein mandoliinilla kurpitsasta tikkuja, sipulin silppusin sekaan. Sipulia olisi voinut ensin vähän kuullotella pannulla, mutta en malttanut. Hyvin se maistui sellaisenaankin ilman kuullotusta.

Öljyttyäni vuoan lisäsin pohjalle kerroksen kurpitsaa. Pilkoin pekonisiivut pieniksi paloiksi ja lisäsin vuokaan sipulin kanssa. Lopuksi kurpitsakerros. Vuoka saa olla melkein täynnä, kurpitsatikut kutistuvat uunissa.

Kasvisliemeen sekoitin munat ja mausteet, sekä osan juustoraasteesta. Pinnalle loput juustoraasteesta.


Uunista ulos n. tunnin kuluttua.  Uunin lämpö 200 astetta.

Lautanen, Vanamo Group

2 kommenttia:

  1. Hyvä ruoka taas Unelma:) Kurpitsa käy niin moneen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kasvoi kaksi isoa kurpitsaa lehtikompostin päällä. Nyt on laitettu kurpitsaa urakalla talvisäilöön.

      Poista