Kulho, Vanamo Group
3 - 4 annosta
1,5 l vettä
1 kasvisliemikuutio
1 purjo
1 jauhoinen peruna
5 maa-artisokkaa ( melko pieniä )
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 - 3 lastua piparjuurta
pippuria myllystä
0,5 pakettia ( 125g ) Koskenlaskijajuustoa
0,5 dl kermaa
Persiljaa
Rakunaa
Auringonkukansiemeniä
Kiehuvaan veteen lisätään kuoritut ja pilkotut kasvikset. Purjon vihreät lehdenosat olivat vielä virheettömät laitoin nekin keittoon. Nestettä kannattaa ensin lisätä vain sen verran, että kasvikset peittyvät. Kypsyneet kasvikset soseutetaan ja nesteen määrä tarkistetaan, vedenkeittimestä kaadetaan kuumaa vettä tarvittaessa. Lisätään liemikuutio, juusto murennettuna ja lopuksi kerma. Muuta suurustetta ei tarvita. Persilja, rakuuna ja auringonkukan siemenet lisätään vasta keiton pinnalle.
Vinkki:
Nyt sadonkorjuun aikaan kannattaa noita kasviksia keittää ja soseuttaa isompikin annos. Mahdollisimman vähän vettä mukana, laitetaan pakastimeen rasioissa. Talvella vaan sulattelee soseen, saa nopeasti keittoa
lisäämällä vettä, juustoa ja kermaa tai voinokareen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti