.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

maanantai 21. toukokuuta 2012

Juurespihvit
Valmistin ensimmäisen aterian äidinpäivänä saamani keittokirjan ohjeen mukaan.Rasilan hapankaalin olen maustanut kuminalla ja puolukalla. Pannulla paistetut kesäkurpitsaviipaleet pyöräytin yrttimausteseoksessa.Päiväkahvit/teet kuistilla. Joskus tekee mieli vähän herkutella, tämä juusto korvaa minulle pullan, piparit ja piirakat.Olikin jotenkin yllätys, että juurekset ensin keitettiin. No, siinä samassa yrtillä maustetussa keitinvedessä kypsensin kukkakaalinnuput pihvien ollessa uunissa. Kukkakaalin varren ja suojalehdet keitin juuresten mukana pihvitaikinaan.

Koska en voi käyttää viljajauhoja, niin korvasin ne mantelijauholla ja kikhernejauholla.

Klikkaa kuva isommaksi. Ohjeen kuvasin keittokirjasta Mustikka, Ruis ja Rypsi.

Ohjeen kuvasin ihan siitä syystä, että tästä näkee, kuinka selkeät kirjan ohjeet ovat. Tästä puuttuvat kaikki sellaiset larputukset, joita allekirjoittanut bloginpitäjä resepteissään erehtyy kirjoittelemaan.Kirsikankukkien aikaan.
Posted by Picasa

6 kommenttia:

 1. Herkullisia annoksia.Ja mmm,leipäjuustoa,nami! Mielenkiintoista että kasvikset ensin kypsytettiin,mutta ei kai paljon`?MOnesti raastan juureksia suoraan kasvispihvitaikinaan,eikä sitä tarvitse kypsytellä.
  Kirsikankukat ovat niin kauniita! Meillä taas kirsikat tulivat juuri toreille!

  VastaaPoista
 2. Sitä samaa minäkin ihmettelin, olen myös tehnyt juurespihvit raasteista. Tätä ohjetta voisi käyttää ylijäämäjuuresten uudelleen käyttöön. Esim. tekee uunijuureksia yli kertatarpeen ja lopuista jauhaa pihvejä seuraavana päivänä.

  VastaaPoista
 3. Uunissa kypsentäminen on hyvä juttu, ei tarvitse niin paljoa rasvaa, eikä vahtimista. Kesägrillissä on iso parila, siinä myös olen paistanut kasvispihvejä.
  Keskustelunne oli hyvä jatke pihviohjeisiin :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uunissa on mukava kypsytellä pihvejä, totta. Tuo kehoitus voidella leivinpaperi ennen pihvien laittoa oli tarpeellinen, tarttuisivat muutoin kiinni paperiin.

   Pienemmän määrän pihvejä voisi paistaa myös pannulla.

   Poista
 4. Näyttää herkulliselta, jälleen kerran. Vesi herahtaa kielelle kuvasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innostuin niin noista uusista keittokirjoistani. On ihan mukavaa taas kokata, kun jalkakin on jo pois lastasta. Tänään otin. :-)

   Poista