Ainekset:
Nokkosenlehtiä (n. 35 g )
2 voikukanlehteä
6 voikukkaa (terälehdet)
4 dl maitoa
2 dl kastanjajauhoa
1 dl mantelijauhoa
1 tl psylliumia
3 munaa
2 rkl rypsiöljyä
ruususuolaa
Paistamiseen voita
Nokkosenlehdet ryöpätään nopeasti, vesi heitetään pois. Silputaan lehdet pieniksi.
Maitoon sekoitetaan kastanjajauho, mantelijauho ja psyllium. Seuraavaksi munat, öljy, voikukan keltaiset terälehdet ja suola. Lopuksi vihreä silppu.
Parhaan maun lettuihin saa jos ne paistetaan voissa.
Kastanjajauhon ansiosta lettutaikina on melko tummaa. Jos pystyt syömään viljoja, niin vaihtamalla jauhot vehnään saat vaaleampia lettuja.
Lounasruokana tarjosin lettuja salaatin, kurkkupikkelsin, puolukkahapankaalin, suppilovahverohillon ja kirsikkatomaattien kanssa. Lisää kirpeyttä tuli vesikrassista. Klikkaa kuvaa.
Nyt onkin parasta aikaa käyttää villivihanneksia. Voikukkaa en olekaan kokeillut muualla kuin salaatissa ja ne lehdet oli niitä karvaita.
VastaaPoistaHienolta näyttää herkkusi ja varmasti myöskin maistuu. Kastanjajauho on sekin aivan outo tuote. Kiitos sinulle hyvistä vihjeistä.
Oletko kokeillut nuorta horsmaa? Sen sanotaan olevan kuin parsaa?
Horsman versoja olen käyttänyt keväisin. Nyt en ole päässyt pihaa pidemmälle vihanneksia keräämään tuon jalkani takia. Ehkä vielä ehdin, nyt on lasta poistettu.
PoistaNuori horsma on hyvää piirakoissa ja keitoissakin.
Monenmoista laitat jo noita viljattomia ruokia, nyt on nokkoset parhaimmillaan, ikävä kun en voi hyödyntää niitä tuon marevan lääkityksen rinnalla, ennen ne oli aina keväistä herkkua.
VastaaPoistaOlen yrittänyt selvittää näitä viljattoman ruoan mahdollisuuksia. Jatkuvasti opin uutta. Olen huomannut, että keittokirjoissa melkein joka reseptissä käytetään vehnää jossakin muodossa.
PoistaIkävää, että sinulle ei nyt nokkonen sovi.
Ihanat letut! Meillä loppui jo kokonaan syötävien villiyrttien aika,vaikka kaalivalvattia olen vähän vielä nähnyt.MIllainen muuten tuo kastanjajauho on?
VastaaPoistaTäällä vasta nyt alkaa villiyrttien keräily.
PoistaMinulla ei vielä ole paljoa tietoa kastanjajauhosta. Vasta eilen sain tietää tuon DeliDelin linkin, ehkä sieltä löytyy lisää tietoa. Olen käyttänyt kastanjajauhoa siemensämpylöihini ja pidän sen mausta. Sämpylöistä tulee kivan tummia. Rinnalla käytän mantelijauhoa ja erilaisista siemenistä itse jauhamiani jauheita. Jokainen sämpyläeräni on oman makuisensa.
Nokkoslettuja juuri tein, mutta en yhtään älynnyt voikukkaa siihen lisätä.
VastaaPoistaTuosta nuoresta horsmasta vielä, että siitä tulee kuivattuna myös aivan mahtavaa teetä, joukkoon voi lisätä vielä mustaherukan lehteä jos haluaa vaihtelua.
Tiitsa, kiitos hyvistä vinkeistä.
PoistaIhan tuli näkönälkä! Herkullista, ah!
VastaaPoistaKyllä maistuivat.
Poista