Minulla oli pakastimessa raastettua isoa pallokurpitsaa odottamassa hyvää reseptiä. Nyt löytyi kiinnostava keitto-ohje Mireille Guilianon keittokirjasta.
Osa tarvikkeista näkyykin kuvassa.
Laitoin kurpitsaraasteen ( 800 g ) jäisenä kuumaan kasvisliemeen ( 1,5 l ) kiehumaan. Kuullotin sipulisilpun ja tuoreen inkivääriraasteen ( 2 tl ) oliiviöljyssä ( 2 rkl ) pehmeäksi, lisäsin keittokattilaan.
Lopuksi kattilaan pääsivät kuoritut omenalohkot, jauhetut ( 1 tl ) kaneli ja ( 1tl ) mausteneilikat ja 1 rkl hunajaa. Omena pehmeni n. kymmenessä minuutissa. Tarkistin makua ja lisäsin rippusen ruususuolaa ja jauhoin myllystä mustapippuria pari kierrosta.
Lopuksi soseutin Bamixilla keitoksi. Lautaselle lisäsin pieniä omenakuutioita ja rosmariininoksia.
Täytyy myöntää, että ensin vähän epäröin käyttää tätä reseptiä, mutta nyt olen iloinen, että olen senverran utelias ja kokeilunhaluinen. Tämä keitto oli ihan hyvää siemensämpylän kanssa. Näitä mausteita kannattaa kokeilla itse, nuo määrät eivät varmaankaan ole kaikkien suunmukaisia. Inkivääri on suosikkiani, sitä lisäsin pikkuisen enemmän. Tätä kirjan ohjetta olen vähän taas soveltanut, varsinkin tuota tekstipuolta. :-) Mitään suurustetta ohjeessa ei ollut, se sopii hyvin viljattomaan keittiöön.
Kokkailu on kivaa, kannattaa kokeilla rohkeasti uusia makuja ja erilaisia yhdistelmiä.
Varmaan ihan hyvänmakuinen keitto;))
VastaaPoistaPitää joskus kokeilla;DD
Vähän erilainen keitto tästä tuli, mutta varmasti teen uudelleenkin, jos kesällä kurpitsat kasvavat.
Poista