1 rkl oliiviöljyä
1 silputtu sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 dl vihreitä linssejä
1 pieni mukulaselleri
1 l kanalientä
muutama pisara punaviinietikkaa
1 rkl ranskankermaa
suolaa
pippuria
Tämä keittoehdotus on taas Mireille Guilianon keittokirjasta. Keitto ei kovin herkulliselta näytä, mutta maukasta se on. Olisikohan tullut nätimpää punaisista linsseistä?
Kullotetaan sipulit isolla pannulla oliiviöljyssä. Lisätään linssit mukulaselleri ja kanaliemi, keitetään n. 20 min. tai niin kauan, että linssit kypsyvät. Siirretään tehosekoittimeen ja soseutetaan. Lisätään mausteet ja etikka.
Soseutin vain senverran, että selleri muusaantui, linssit jätin vähän kokonaisemmiksi.
Ranskankerman tilalle laitoin nokareen turkkilaista paksua jogurttia kirvelinoksan ja chiasiemeniä.
Mukava lounasruoka siemensämpylän kanssa nautittuna.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti