.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

lauantai 12. toukokuuta 2012

Kotitekoinen hummus.





Olen ostanut hummusta purkissa. Nyt päätin kokeilla itse, tutkin netistä ja lehdistä ohjeita. Yksi ruotsalainen tuntui kivalta, sovelsin sitä.

400 g purkki kikherneitä
1 valkosipulinkynsi
1 tl kuminaa
3 rkl sitruunamehua tai -survosta
1 rkl rypsiöljyä
3 rkl silputtua persiljaa
ripaus ruususuolaa

Valutin kikherneet Bamixin kannuun ja lisäsin kaikki muut ainekset mukaan. Sitten vaan surrr... ja hummus on siinä. Jos seos vaikuttaa liian sakealta, niin voi lisätä vähän vettä tai öljyä. Innoissani lisäsin vielä pienen tupsun kirveliäkin mukaan.


Tämä on leivän päällä hyvää. Voita ei tarvita, mutta jos välttämättä haluaa niin kalkkunansiivua voisi myös kokeilla.
Posted by Picasa

10 kommenttia:

  1. Tuollainen hummus ja kikherneet tuntuivat Turkissa olevan kovasti esillä;))

    Söin niitä, mutta minusta ne olivat kovasti mauttomia!

    VastaaPoista
  2. Suomessa laitoin usein hummusta (ja keitin pavut)mutta täällä ei tule sitä tehtyä,kun hummusta on joka paikassa.Mutta joskus kuitenkin innostun sitä laittamaan.Tahini seesamikastike siihen lisättynä tekee siitä vieläkin parempaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin on pussillinen kikherneitä ostettuna, mutta nyt tein kokeiluerän valmiista purkkitavarasta.
      Huomasin, että joissakin ohjeissa oli öljynä käytetty seesamiöljyä, minulla sitä ei ollut kotona. Kannattaa ehkä hankkia.

      Poista
    2. Juu,se tekee hummuksesta pehmeämmän makuisen ja tuntuisen.Muutenkin tahini on niin terveellistä (kalsium) ja hyvää!

      Poista
    3. Laitankin tämän hankintalistalleni.

      Poista
  3. Mielenkiintoinen ohje, en olekaan tutustunut hummukseen. Mitä voisi laittaa kuminan tilalle, se ei oikein minulle maistu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kovin hyvin selvillä tästä maustepuolesta, mutta nyt keväällä aion kokeilla ruohosipulia. Tässä pihalla sitä kasvaa, nyt ovat jo n. 4-5 cm pitkiä.
      Hummus on hyvä vaihtoehto rasvaisille leivänpäällisille.

      Poista
  4. Nyt vasta hoksasin, että sinulla on myös ruokablogi - heti sait minut lukijaksesi!=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet sydämellisesti tervetullut lukijaksi.
      Nyt on tullut pientä taukoa tähän viljattomaan blogiini, kun jalkani on ollut "paketissa" kohta neljä viikkoa.
      Kunhan nyt pääsen eroon näistä kepeistä, niin aloitan taas innolla ruokiani tänne kirjaamaan.

      Poista