Olen ostanut hummusta purkissa. Nyt päätin kokeilla itse, tutkin netistä ja lehdistä ohjeita. Yksi ruotsalainen tuntui kivalta, sovelsin sitä.
400 g purkki kikherneitä
1 valkosipulinkynsi
1 tl kuminaa
3 rkl sitruunamehua tai -survosta
1 rkl rypsiöljyä
3 rkl silputtua persiljaa
ripaus ruususuolaa
Valutin kikherneet Bamixin kannuun ja lisäsin kaikki muut ainekset mukaan. Sitten vaan surrr... ja hummus on siinä. Jos seos vaikuttaa liian sakealta, niin voi lisätä vähän vettä tai öljyä. Innoissani lisäsin vielä pienen tupsun kirveliäkin mukaan.
Tuollainen hummus ja kikherneet tuntuivat Turkissa olevan kovasti esillä;))
VastaaPoistaSöin niitä, mutta minusta ne olivat kovasti mauttomia!
Tämä hummus ei ole mautonta. :-)
PoistaSuomessa laitoin usein hummusta (ja keitin pavut)mutta täällä ei tule sitä tehtyä,kun hummusta on joka paikassa.Mutta joskus kuitenkin innostun sitä laittamaan.Tahini seesamikastike siihen lisättynä tekee siitä vieläkin parempaa:)
VastaaPoistaMinullakin on pussillinen kikherneitä ostettuna, mutta nyt tein kokeiluerän valmiista purkkitavarasta.
PoistaHuomasin, että joissakin ohjeissa oli öljynä käytetty seesamiöljyä, minulla sitä ei ollut kotona. Kannattaa ehkä hankkia.
Juu,se tekee hummuksesta pehmeämmän makuisen ja tuntuisen.Muutenkin tahini on niin terveellistä (kalsium) ja hyvää!
PoistaLaitankin tämän hankintalistalleni.
PoistaMielenkiintoinen ohje, en olekaan tutustunut hummukseen. Mitä voisi laittaa kuminan tilalle, se ei oikein minulle maistu?
VastaaPoistaEn ole kovin hyvin selvillä tästä maustepuolesta, mutta nyt keväällä aion kokeilla ruohosipulia. Tässä pihalla sitä kasvaa, nyt ovat jo n. 4-5 cm pitkiä.
PoistaHummus on hyvä vaihtoehto rasvaisille leivänpäällisille.
Nyt vasta hoksasin, että sinulla on myös ruokablogi - heti sait minut lukijaksesi!=)
VastaaPoistaOlet sydämellisesti tervetullut lukijaksi.
PoistaNyt on tullut pientä taukoa tähän viljattomaan blogiini, kun jalkani on ollut "paketissa" kohta neljä viikkoa.
Kunhan nyt pääsen eroon näistä kepeistä, niin aloitan taas innolla ruokiani tänne kirjaamaan.