.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

sunnuntai 26. elokuuta 2012

Kevennetty muusi ja pekoni-jauhelihakääröt.




Muusi
0,5 kg perunoita
2 palsternakkaa
2 hopeasipulia
hippunen suolaa
kermamaitoa (tarvittaessa)
voinokare

Kuori ja pilko kasvikset, laita kiehumaan kaikki yhdessä. Kaada kypsyneistä kasviksista vesi, älä heitä vettä hukkaan. (ota talteen)
Soseuta kasvikset ja lisää tarvittaessa kuumaa maitoa tai keitinvettä, tavoitteena on saada pehmeää muusia.
Mausta suolalla ja lisää voinokare lautasella muusin pinnalle.

Näillä uusilla perunoilla tuo muusaaminen on hieman haasteellista, varotaan muusin liisteröitymistä. :-)

Lihakääröt

250 g jauhelihaa
1 paketti ameriikanpekonia
1 kananmuna
1 tl mustapippuria
1 sipuli
4 kynttä valkosipulia
0,5 dl jauhettua seesaminsiementä
0,5 dl kermaa
(suolaa)
pannulle öljyä

Ota jauheliha ja pekoniviipaleet jääkaapista huoneen lämpöön.
Kuori ja silppua sipulit, kuullota pannulla.
Sekoita kulhossa kaikki ainekset taikinaksi. Suojaa leikkuulauta tai työpöytä kelmulla. Muotoile jauhelihataikinasta pitkulaisia pötkylöitä.
Irrota varovaisesti pekoniviipaleet toisistaan ja kiedo ne pötkylöiden ympärille. Laita pekoniviipale pitkänä alustalle ja nosta keskelle jauhelihapötkylä, käännä päät pötkylän päälle ja kiedo uusi pekoniviipale pötkylän ympärille. Yhteen pötkylään tarvitaan siis kaksi viipaletta.

Aseta kääröt kuumalle pannulle ja kääntele niitä niin, että kypsyvät tasaisesti n. 20 min.

Minulla pekoniviipaleet loppuivat kesken, tein lopusta jauhelihataikinasta tavallisia pihvejä.



Lisukkeena lautasella on pannulla paahdettuja kasviksia, maustettuna tahiinilla ja persiljasilpulla.
Posted by Picasa

2 kommenttia: