Mustikkaretkellä mökillä ei oikein malta keittiössä aikaansa viettää. Vanha kunnon kesäkeitto sopii näin loppukesällä ruokalistalle. Se on tuoreiden kasvisten ansiosta tosi hyvää.
8 dl maitoa
3 dl vettä
5 uutta perunaa
2 porkkanaa
1 nauris
kukkakaalin kukintoja
tuoreita herneitä
10 cm:n pätkä purjosipulia
1 kasvisliemikuutio
1 rkl voita
0 ,5 dl kermaa
pari oksaa persiljaa
Kasviksien määriä voi vaihdella oman makunsa mukaisesti.
Pilko kiehuvaan veteen kaikki juurekset. Kiehuva maito lisätään vähän myöhemmin, näin ei tarvitse koko aikaa seisoa kattilaa vahtimassa ylikiehumisen varalle. Kesäkasvikset kypsyivät n. puolessa tunnissa. Lisätään kasvisliemikuutio ja valmiiseen keittoon vielä tilkka kermaa ja voinokare. Pinnalle silputaan persiljaa.
Lisänä siemensämpylä ja raikas vesi.
Lisätään tänne vielä iltasyömisiäkin, kun metsäretki ei ihan turha ollut.
Kesäkeittoa, nam! Mitä parhainta kesäruokaa oikeista kasviksista, usein teen tähän aikaan vuodesta.
VastaaPoistaJa marjat, miten kauniisti olet kuvannut!
Kesäkeitosta tulee lapsuus mieleen. Kesällä keittoa valmistettiin, kun ainekset olivat tuoreita. Silloin ei vielä ollut pakastimia eikä valmiiksi pilkottuja kasviksia.
PoistaPapuja voisi keittoon lisätä, mutta niitä meillä ei nyt ollut saatavilla, kukkivat vasta. :-)
Kaunis kuva keitosta! En pidä kesäkeitosta,mutta hyvältä se ainakin näyttää kuvassasi.Minullakin on koko selkä täynnä paukamia mustikanpoiminnan sivutuloksena;D
VastaaPoistaSe on tuo ruoan tarjoilupaikka niin kaunis.
VastaaPoista