Eilen aamulla löytyi pihapolulta ämpärillinen kolhiintuneita omenia. Pestiin, pilkottiin ja vietiin huonot kohdat kompostiin.
Uuni 200 astetta.
Omenalohkoja vuoan koon mukaan
2 dl gluteenittomia riisimuroja
2 rkl fariinisokeria
2 tl kanelia
Vuoka voidellaan ja kaadetaan omenalohkoja lähes täyteen.
Pinnalle lisätään riisimuroja, voinokareita ja kapeana norona hieman ruokosokerisiirappia.
Herkku on valmista n. puolessa tunnissa. Tässä ajassa meidän omenalaatumme oli kypsynyt.
Omenahyvää voi tarjota lämpinä jäätelön kanssa. Meillä herkuteltiin kehäkukanterälehdillä maustetun vaniljakastikkeen kanssa.
Kiitos hyvästä ohjeesta jälleen. Olen laittanut kaurahiutaleita ja rasvaa vastaavaan, mutta vaihdetaanpa muroihin!
VastaaPoistaHyvin riisimurot korvasivat korppujauhon tai kauraryynit. On mukavaa kokeilla uusilla ruoka-aineilla kokkaamista.
PoistaOnpa nami jälkkäri taas:)
VastaaPoistaNamia oli, täytyi pitää tuolin reunoista kiinni ettei rynnännyt santsaamaan. :-)
Poista