Matkatessamme vanhaa Lahden tietä kohti mökkisaarta, poikkesimme tilakaupassa Mäntsälässä.
Osuimme paikalle oikeaan aikaan, myyntiin oli tullut ternimaitoa.
Kotona valmistin uunissa ihanan juuston.
Tilakauppoihin myyntiin tuleva maito on jo valmiiksi "ohennettu" vuokaan sopivaksi.
Voitelin vuoan ja kaadoin suolalla maustetun maidon vuokaan. Nostin vuoan 200 asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi.
Lämpimänä juusto on parasta. Vähän kanelia voi ripotella pinnalle. Kuvassa näkyvät viinimarjat ovat oikeastaan vain rekvisiittana mukana. Ne kannattaa syödä ensin pois ja nauttia sen jälkeen juuston miellyttävästä miedosta mausta ihan sellaisenaan.
Terveiset sinne Tiiranpesään, tervetuloa lukijaksi, Mari.
Herkkua nykypäivänä, kun se on sitä harvinaista. Meillä joskus saadaan tutulta maidontuottajalta.
VastaaPoistaIhana esillepano ♥
Todellista herkkua, sanon minäkin.
PoistaUpea blogi. Tätä seuraan kyllä jatkossa. Tosi kivoja reseptejä!
VastaaPoistaKiitos, Jenni. Tervetuloa uudelleen, olen iloinen kommentistasi.
PoistaKuulostaapa hyvältä ;en ole koskaan maistanut!
VastaaPoistaYritetään muistaa ensi kesänä. :-)
PoistaÄh, muistui mieleen, että mullahan on 7,5 dl täyttä ternimaitoa pakkasessa. Taisi mennä juustonvalmistukseksi. Tuo juusto näyttää niin hyvälle. En muista koska olen viimeksi syönyt varmaan yli 30vuotta sitten :(
VastaaPoistaEnsimmäisen päivän juustomaitoon kannattaa lisätä tavallista maitoa, muutoin juustoa on vaikea irrottaa vuoasta.
PoistaIhanaa!
VastaaPoistaOI, oli se niin ihanaa.
PoistaTätäkin täytyy kokeilla. Muistan miten lapsena saimme aina itsetehtyä ternimaitojuustoa, sellaista vähän tutisevaa. Ai juku se oli hyvää!
VastaaPoistaOi, kyllä tämä onkin hyvää. Samalta maistuu kuin lapsenakin.
Poista