Uunipannullinen pehmeää omenapiirakkaa.
Uuni 180 astetta n. 40 min.
200 g voita
2 dl sokeria
4 kananmunaa
2 dl perunajauhoja
1 dl kastanjajauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 tl psylliumia
Pinnalle:
kanelia
ruokosokeria
n. 1 litra omenaviipaleita
Voi ja sokeri sekoitetaan kuohkeaksi ja lisätään kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen. Jauheet sekoitetaan ensin keskenään ja lisätään siivilän läpi voi-munaseokseen.
Kaadetaan taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Asetellaan omenaviipaleet taikinan päälle ja viimeksi ripotellaan kaneli ja ruokosokeri. Taikina on melko makeaa, ruokosokerin voi jättää kokonaan poiskin.
Nautitaan piirakasta sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa. Pehmeä jäätelökin sopii.
Varmaankin aivan ihana piirakka! Muistissa on vielä se ihana kantarellipiirakkasi,jossa myös käytit kastanjajauhoja.
VastaaPoistaOlen niin tykästynyt kastanjajauhoon. Tässä piirakassa sen voisi korvata riisijauholla, maissijauholla tai quinojauholla.
Poista