Tänä kesänä näyttää tulevan paljon kanttarelleja. Kokeilin tehdä näistä keiton punajuuren kanssa vähän borssikeiton tyyliin.
1,5 l vettä
1 l kanttarelleja
5 punajuurta
2 porkkanaa
pala palsternakkaa
1 nauris
1 punasipuli
1 kynnetön valkosipuli
2 vartta varsiselleriä
2 rkl öljyä
1 rkl lipstikkasilppua
1 laakerinlehti
1 timjaminoksa
1-2 tl omenaviinietikkaa
1 rkl voita (sienien paistamiseen)
pinnalle
1 rkl smetanaa
1 oksa persiljaa
Kuoritaan juurekset ja sipulit, paloitellaan suikaleiksi ja kuullotetaan niitä pannulla öljyssä. Kuumennetaan vesi kattilassa. Kiehuvaan veteen kaadetaan juurekset pannulta. Lisätään mausteet.
Annetaan kiehua hiljalleen n. 1 tunti.
Seuraavaksi pilkotaan sienet pannulle ja ruskistetaan hieman, sienien omaa kosteutta haihdutetaan.
Kivan tuntuinen, värikäs keitto, näyttää herkulta.
VastaaPoistaKokeilen, punajuurta meillä käytetään paljon!
Kokeilu tämä oli meilläkin, en ole ennen tällaista keittoa tehnyt. En tiedä onko kukaan muukaan.
VastaaPoistaKannattaa kokeilla nyt kun kanttarelleja kasvaa tänä vuonna runsaasti ja punajuurihan on aina hyvää.