.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

lauantai 17. marraskuuta 2012

Haukea tillikastikkeessa.



600 g haukifilettä.
50 g anjovisfilettä.
1 dl tillisilppua
2-3 tomaattia
1 rkl voita. 
leivitykseen 2 rkl hirssihiutaleita
2 dl kermamaitoa
(suolaa).
valkopippuria.

Jaa haukifilee neljään osaan. Leivitä hirssihiutaleilla. Pilko anjovisfileet pieniksi muruiksi ja levitä kalafileiden päälle.

Kuumenna voi pannulla ja lisää fileet ( ei liian kuumalla lämmöllä), paista molemmin puolin n. 3 min. Lisää kermamaito ja anna kiehua vielä n. 5 min.

 Pilko tomaatit pieniksi paloiksi ja lisää tillisilpun kanssa kalojen päälle.

Mausta tarvittaessa suolalla ja valkopippurilla.



Toisella pannulla höyryttelin purjosipulia ja pinaattia.

 

 Perunan ystävät keittävät lisäksi perunoita, mutta meillä toimi hyvin tuo punajuurisalaatti ja hapankaali.

Haukea on turhaan moitittu roskakalaksi, se ei kuulu naapurin kompostiin niinkuin eräs jämsäläinen kokki sanoi. Olen iloinen, että meidän lähikauppias ostaa kalastajilta tuoretta kalaa. Hauki on maukasta huolella valmistettuna. Tässä eräs tapa, ensi kerralla kun kalatiskillä haukea löytyy, niin kokeillaan jotain muuta ideaa.

Kuvia voi klikata isommiksi.
Posted by Picasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti