Andaluusiassa tarjotaan tämän tapaista possuvuokaa,
Tämä on oma versioni.
400 g possunsuikaleita
200 g vihreitä papuja
1 punainen paprika
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl paprikajauhetta
4 tomaattia
1 tl ruususuolaa
pippuria myllystä
n. 1,5 dl juustoraastetta
Kaada vihreät pavut kiehuvaan veteen n. kymmeneksi minuutiksi.
Pilko paprikat, poista siemenet, kuullota oliiviöljytyssä pannussa muutama minuutti, lisää paprikajauhe
Ruskista lihasuikaleet pannulla, kääntele niitä siinä vielä kahdekasan minuuttia miedommalla lämmöllä, lisää pippuri.
Kalttaa ja kuori tomaatit, minä en kuorinut.Kuori ei meitä haittaa. Pilko pieniksi paloiksi.
Kaada keitetyt pavut uunivuokaan. Lisää muut ainekset, pyöräytä vähän suolaa myllystä. Mitään nestettä ei tarvita, kasviksista irtoaa tarpeeksi. Varovaisena ja nuukana kokkina kuitenkin huuhtelin pannun vesitilkalla ja kaadoin veden vuoan pohjalle. Kuorruta juustoraasteella.
Uuni 225 astetta, n. 10 - 15 min
Lisukkeena Andalusiassa oli couscous`ia, minulle tuotiin riisiä. Täällä kotona pidän enemmän salaatista ja hapankaalista.
Herkullista! Ja värikästä! Nam.
VastaaPoistaTaitaapi löytyä ne "viisi" väriä.
VastaaPoista