1 tölkki valkoisia papuja.
1 tölkki mustia papuja.
2 vartta varsiselleriä
1 porkkana.
1 kynnetön valkosipuli.
puolikas punaista paprikaa.
puolikas vihreää paprikaa
2 rkl öljyä
3 - 4 oksaa persiljaa.
Suikaloi porkkana, sellerinvarsi, valkosipuli ja paprikat. Freesaa niitä öljyssä pannulla puolikypsiksi, al dente.
Valuta pavut tölkeistä ja lisää ne mukaan pannulle. Kuumensin mustat pavut erikseen, kun pelkäsin niiden muuttavan koko salaatin tummaksi. Lisätään persiljasilppu viimeiseksi, muitakin yrttejä olisi mukava käyttää, mutta nyt ryytimaa on jo siirtynyt talvikauteen. Jos pitää kirpeydestä, niin lusikallinen omenaviinietikkaa voisi maistua hyvältä. Lautasellani sen korvasi hapankaali.
Salaatin päälle lurutin vähän seesaminsiementahiinia. Keltaiset kirsikkatomaatit eivät ole saaneet sisälle tuotuina kunnollista väriä.
Nam, pavut ovat nam. Minäkin syön paljon papuja, koska olen tosi kranttu lihan suhteen ;)
VastaaPoistaJostakin syystä meille kertyy kaappiin monenlaisia papuja,kuivia ja purkeissa. Purkkipavut ovat niin vaivattomia ruoanlaitossa, mutta itse keitetyt ovat selvästi maukkaampia.
VastaaPoista