Tästä se eilen alkoi, säilöminen ja keittojen teko. Eilen tein punajuurikeiton, nyt oli kurpitsakeiton vuoro.
Kurpitsakeitto kahdelle.
n. 1 l kurpitsakuutioita (kuoret ja siemenhörhöt otettu pois kokonaisesta pallosta)
7 dl vettä
1 iso sipuli
1 iso puikulaperuna
3 valkosipulin kynttä
2 palaa kuivattua inkivääriä (tuore inkivääriraastekin käy, jos sitä sattuu kotona olemaan)
2 tl currya
1 kasvisliemikuutio
1 dl vispikermaa
2 rkl sitruunan mehua
1 rkl hunajaa
mustapippuria
Lisäsin kiehuvaan veteen kaikki muut ainekset paitsi kerman, hunajan ja sitruunamehun, ne lisäsin vasta valmiiseen keittoon.
Kurpitsanpalat kypsyivät n. puolessa tunnissa miedolla lämmöllä. Soseutin Bamixilla ja se on siinä. Keiton pinnalle vähän persiljasilppua ja kurpitsansiemeniä. Helppo ja nopea soppa. Taata otti lisäksi näkkileipää ja minä siemensämpylän.
Edelleen hyvännäköinen ja-kuuloinen ohje. Eikös noista kurpitsansiemenistä löydy vaikka mitä hyvää tekeviä ainesosia..
VastaaPoistaMinttuli,
VastaaPoistakyllä tuo keitto hyvin maistui. Kurpitsan siemeniä suositellaan ainakin miesväelle.
Syksyllä on millä mällätä.;)
VastaaPoistaHelppo ohje, pitäisi kokeilla<3