.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

tiistai 6. syyskuuta 2011

Polenta


Polenta on Italiassa käytetty maissijauhoista tehty perunan, riisin tai pastan vastine.

Maissijauhoista keitetään puuro, jonka voi tarjoilla sellaisenaan pehmeänä puurona. Minun polentani on paistettu pikkuisella pannulla hellalla.

Ohje polentapuuroon on kahdelle hengelle.

100 g maissijauhoja
4 dl vettä
30 g juustoraastetta
ripsaus suolaa ja pippuria
2 rkl öljyä

Puuron voi keittää jauhopaketin ohjeen mukaan.

Polentakakun päälle ruskistin tuoreita tatteja, sipulia ja valkosipulin kynnen. Lisäsin pieniä tomaattikuutioita ja ruohosipulia.

Polenta on miedon makuista, sopii hyvin voimakkaan makuisen savulohen kanssa. Kotona ei sattunut olemaan sitruunaa, joten lisäsin kyytipojaksi jogurttikastiketta. Höyrytetty kukkakaali ja pavut antavat aterialle kuituja ja hiilihydraatteja.

Lähikuvassa polenta näyttää tältä. Tämä oli ensimmäinen polentakokeiluni, ei jää viimeiseksi. Polentaan saa lisää makua, jos käyttää voimakasta juustoraastetta.
Posted by Picasa

9 kommenttia:

  1. Onnea uudelle ruokablogillesi. Näyttääpä hyvältä. Tarkempi tutkiminen on paikallaan illalla.
    Polenta on jonkun verran tuttu minullekin..

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa tänne ruokablogien mailmaan. Näyttää hyvältä ja maistuukin. Polentaa olen myös jossain vaiheessa tehnyt. Paistoin vielä uunissa.

    VastaaPoista
  3. Onnea uudelle ruokablokille,kyllä on herkkuja:)

    VastaaPoista
  4. Minttuli,
    kiitos.

    Olin kuullut polentasta, mutta itse en ole aikaisemmin sitä valmistanut.

    arleena,
    kiitos.

    Minäkin aion ensikerralla laittaa polentan uuniin, mutta tänään tein annoksen vain itselleni, kun taata oli työssä. Nyt illalla on hyvä paistaa hänen osuutensa, saa sitten tuoreempana ruokansa.

    Sinun ruokablogisi on minun suosikkini, myös Yaelianin ruokablogia olen seurannut.

    ritva,
    kiitos onnitteluista.

    VastaaPoista
  5. Tervetuloa lukijoiksi, arleena, Minttuli, suloensio ja Tuula.
    Toivottavasti löydätte joskus jotain kivaa näistä sörselsönin pöperöistä.

    VastaaPoista
  6. Nyt vasta huomasin uuden ruokablogisi ! Onnea sille Unelma ja menenkin laittamaan tämän heti ruokablogini listalle:)

    VastaaPoista
  7. Nyt tämä on ruokablogini blogilistalla:) Mutta voisitko tännekin laittaa kommentoinnin niin,ettei tuota sanalisäystä tarvitse laittaa.Se niin hidastaa kommentoimista.

    VastaaPoista
  8. Anja ja Yaelian tervetuloa lukijaksi.

    VastaaPoista
  9. Yaelian,
    kiitos kun kerroit tuosta sananlisäyksestä. Nyt olen sen poistanut. Minuakin vaivaa nuo sananvahvistukset blogeissa, ne hidastavat harmittavasti blogeissa surffaamista. Moni on ne jo poistanutkin omista blogeistaan.
    Tämä blogi on vielä vähän vaiheessa. En osannut laittaa tänne uutta laskuriakaan, vaan sellainen tuli tänne mamman maailman puolelta.

    VastaaPoista