Kokkolassa taatan sukulaistyttö tarjosi meille aamulla näitä herkullisia muffinsseja. Pyysin ohjeen, laitan sen tähän liitteeksi. Resepti oli löytynyt netistä.
10 kananmunaa
1 pkt pekonia
1 dl kermaa
2 dl juustoraastetta
1 tl leivinjauhetta
pippurisekoitusta, oreganoa tai tuoreita yrttejä maun mukaan
Riko munien rakenne vispilällä, ja sekoita niihin loput ainekset. Jaa taikina (tämä on tosi löysää, ei kannata pelästyä) 12 muffinssivuokaan ja paista 175 asteessa 20 minuuttia. Käytin silikonivuokia tähän, irtosivat hyvin ilman rasvausta tai papereita. Minun uunini vaati 25 min. kypsymisajan, nyt eivät muffinssit lätsähtäneet.
Omiin paistoksiini laitoin myös ruohosilpulisilppua ja nokkosjauhetta (omaa kuivattua)
Otin sitten vielä toisenkin muffinssin, olivat hyviä. Tällä evästyksellä oli mukava lähteä uimaan, vesi oli aamulla järvessä 14 astetta.
Muffinssit maistuvat myös kylminä, pakastaminenkin onnistuu.
Teen tuon tapaisia muffinseja aina välillä,mutta ilman pekonia.Ovat hyviä! Minulla on sellainen 6 kolon muffinimuotti,jossa tuollaisia laitan.
VastaaPoistaTosiaankin tästä saa helposti kasvisversion jos pekonin tilalle laittaa vaikkapa porkkanaraastetta. :-) Mahdollisuuksia on rajattomasti.
VastaaPoistaOlen nyt kokeillut näitä USA:sta tuomiani silikoonivuokia, kivoilta tuntuvat.
Yaelian,
VastaaPoistaTuo edellinen oli siis vastaus Yaelianille.
Ihana muffis paistos:)
VastaaPoistaritva,
VastaaPoistanäitä muffinseja meillä tehdään vielä monta kertaa. :-)
Varmastikkin on tosi hyviä, nami!
VastaaPoistaHarakka,
VastaaPoistahyviä ovat ja pitävät hyvin nälkää.