.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Punajuurikeitto



Eilen meillä olikin oikea syyssadon päivä. Ystäväni toi pussillisen punajuuria ja tytär kolme kurpitsaa. Huomenna alkaa säilöminen.

Tänään valmistin tuoreista punajuurista keiton.

2 rkl oliiviöljyä
n.500g punajuuria
1 iso sipuli
suolaa
mustapippuria myllystä, pari kierrosta
sitruunamehua (maun mukaan n. 2 lusikallista)
2 palaa sokeria
4 dl kookosmaitoa
5 dl vettä
koristeeksi ja ruokaisuuden lisäämiseksi smetanaa ja siemeniä

Esikeitin pestyt punajuuret ensin kuorineen. Pannulla kuulotin sipulin ja kuoritut puolikypsät paloitellut punajuuret. Siirsin palaset teräskattilaan, lisäsin veden ja kookosmaidon, samoin mausteet. Hauduttelin keitosta vielä n. 20 min. Viimeksi lisäsin sitruunamehun ja soseutin Bamiksilla keiton tasaiseksi. Testasin makua ja hyvältä maistui.

Huomenna sitten kurpitsoiden kimppuun. ;-)
Posted by Picasa

5 kommenttia:

  1. Nam. Punajuuri on herkkujuuri, näyttää syötävän hyvältä soppa.

    VastaaPoista
  2. Minttuli,
    Punajuuret ovat nyt parhaimmillaan. Esikeitin nuo punajuuret siitä syystä, että kuori irtoaa silloin tosi hyvin, eikä hukkaan mene mitään.

    VastaaPoista
  3. Aili-mummo,

    tervetuloa lukijaksi. Toivoisin, että löytäisit myös täältä joitain ideoita, siitäkin huolimatta, että näissä minun muistiinpanoissani ei viljaa käytetä.
    Ilahduin niin, kun näin kuvasi lukijoissa. :-)

    VastaaPoista
  4. Kuulostaa hyvältä. Pitääpä tehdä tätä keittoa.

    VastaaPoista
  5. arleena,
    tähän keittoon voi lisäillä monenlaisia lisukkeita, esim. raejuustoa ja siemeniä.

    VastaaPoista