Puolikas kaalinpäätä
250 g jauhelihaa
1 sipuli
pieni nippu silputtua tuoretta mäkimeiramia
muutama silputtu viininlehtisalaatinlehti
hiven ruususuolaa
pippuria
2 rkl voita paistamiseen
Tässä kaalipadassa ei ole mitään riisejä tai porkkanoita, kaalipadassa on vain kaali tärkeää.
Kuullotetaan sipulisilppu voissa ja samassa padassa sipulien jälkeen jauheliha. Otin sipulin pois odottamaan, koska se ei saa ruskistua liikaa.
Kaali on silputtu reilun kokoisiksi paloiksi ja käännelty padassa sekoitellen raukean pehmeiksi. Jätin padan hautumaan miedolle lämmölle, lisäsin tilkan vettä pohjalle, se saa sitten kuivua hiljalleen kokoon. Tuoreet yrtit ja mausteet lisätään vasta kypsymisen loppuvaiheessa. Parasta kaalipataa saa, jos malttaa kypsytellä hiljalleen. Maku paranee jos säästää hieman seuraavallekin päivälle.
Lisukkeena puolukkasurvosta, maustekurkkua ja suppilovahverohilloa. Kaalipataan voisi myös lisätä tilkan siirappia tai hunajaa, mutta tuo hilloke korvaa ne hyvin. Tavallinen vesijohtovesi on raikastettu kirvelinoksalla.
Kaalipatasi näyttä niin hyvältä ja varmasti maistuu myös. Nyt alkaa olla hyvää varhaiskaalia hyvin saatavilla, joten kokeileilen siitä.
VastaaPoistaKiitos ohjeesta.
Oli tämä kaalipata niin hyvää, että uusi satsi on kohta tehtävä ja kokonaisesta kaalista. :-)
PoistaOlipa hyvä ruokavinkki! Tätä minunkin on pakko kokeilla. Kiitos!
VastaaPoistaHelppoa ja hyvää. Pataan voi silputa muutakin vihreää mitä pihalta löytyy.
Poista