.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

tiistai 5. kesäkuuta 2012

Kaalipata ja tuoretta mäkimeiramia.




Puolikas kaalinpäätä
250 g jauhelihaa
1 sipuli
pieni nippu silputtua tuoretta mäkimeiramia
muutama silputtu viininlehtisalaatinlehti
hiven ruususuolaa
pippuria
2 rkl voita paistamiseen

Tässä kaalipadassa ei ole mitään riisejä tai porkkanoita, kaalipadassa on vain kaali tärkeää.

Kuullotetaan sipulisilppu voissa ja samassa padassa sipulien jälkeen jauheliha. Otin sipulin pois odottamaan, koska se ei saa ruskistua liikaa.

Kaali on silputtu reilun kokoisiksi paloiksi ja käännelty padassa sekoitellen raukean pehmeiksi. Jätin padan hautumaan miedolle lämmölle, lisäsin tilkan vettä pohjalle, se saa sitten kuivua hiljalleen kokoon. Tuoreet yrtit ja mausteet lisätään vasta kypsymisen loppuvaiheessa. Parasta kaalipataa saa, jos malttaa kypsytellä hiljalleen. Maku paranee jos säästää hieman seuraavallekin päivälle.

Lisukkeena puolukkasurvosta, maustekurkkua ja suppilovahverohilloa. Kaalipataan voisi myös lisätä tilkan siirappia tai hunajaa, mutta tuo hilloke korvaa ne hyvin. Tavallinen vesijohtovesi on raikastettu kirvelinoksalla.



Jos ryhtyisin karppaamaan, niin tämä olisi ehdottomasti suosikkiruokani. VHH, sanotaan, että 100 g:n leipäviipaleessa on hiilihydraatteja yhtä paljon kuin kolmessa kilossa kaalia. Karppiateriaan ei sopisi tuo suppilovahverohillo, koska se on sokeroitua.
Posted by Picasa

4 kommenttia:

  1. Kaalipatasi näyttä niin hyvältä ja varmasti maistuu myös. Nyt alkaa olla hyvää varhaiskaalia hyvin saatavilla, joten kokeileilen siitä.
    Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tämä kaalipata niin hyvää, että uusi satsi on kohta tehtävä ja kokonaisesta kaalista. :-)

      Poista
  2. Olipa hyvä ruokavinkki! Tätä minunkin on pakko kokeilla. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helppoa ja hyvää. Pataan voi silputa muutakin vihreää mitä pihalta löytyy.

      Poista