Kaksi kerrosta perunaleipää.
Leivän ainekset:
1 dl Helmi perunaryynejä
1 dl vettä
1 dl kastanjajauhoja
2 tl psylliumia
1 tl leivinjauhetta
2 rkl öljyä
suolaa ihan rippunen
Kaada vesi kulhoon ja lisää ryynit ja psyllium, anna liota 10-15 min. Lisätään kastanjajauhe ja leivinjauhe, viimeiseksi öljy.
Kaada taikiana leivinpaperin päälle uunipannulle ja tasoittele lastalla n. 25 x 25 cm:n suuruiseksi levyksi. Paista 225 asteisessa uunissa n 10 min. Leipä on melko hauras, koska vehnän sitkoaine puuttuu, anna leivän jäähtyä pellillä ennen leikkaamista, käsittele varoen.
Tee leivästä kaksi yhtä suurta palaa. Alimmaisen palan päälle tein raejuustosta ja paprika-chili tuorejuustosta täytteen. Nostin toisen levyn varovaisesti täytteen päälle. Leivän päällä olevassa täytteessä on raejuustoa ja turkkilaista jogurttia. Koristellaan maissilla, kinkkuviipaleilla ja tomaatilla.
Kastanjajauho antaa leivälle oman makunsa. Uskoisin, että maissijauhokin sopisi tähän leipään.
Tämä leipäannos on kahdelle hengelle.
Näyttääpä hyvältä! Nuo perunaryynit ovat minulle ihan tuntematon juttu,pitää sitten katsoa Suomen kaupoissa...
VastaaPoistaEn minäkään ole aikaisemmin perunaryynejä leipomiseen käyttänyt, mutta nyt näin sellaisen reseptin ja muutin sen viljattomaksi. Hyvää leipää tällä reseptillä tuli. Tämä on kevyempää kuin ne kananmuna-juustoraasteleivät.
PoistaNoita Helmiryynipakkauksia olet varmaankin täällä nähnyt, se on ikivanha tuote.