1,5 dl punaisia linssejä
2,5 dl vettä
3 palaa aurinkokuivattua tomaattia (öljyssä)
2 valkosipulin kynsi
1 rkl öljyä
mustapippuria
yrttejä (pieni pala lipstikka ja muutama mintun lehti)
Keitetään linssit ja valkosipuli n. 10 - 15 min. Vesi saa haihtua melkein kokonaan.
Keitos jäähdytetään, lisätään yrtit ja pippuri. Jauhetaan yleiskoneella tai tehosekoittimella tahnaksi. Lisätään öljy ja vähän vettä jos tahna on liian paksua. Tarkistetaan suola. Jätin tahnan hieman rouheaksi, niin että tomaatin palat ja yrtit hieman erottuvat massasta.
En tiedä mitä yrttejä tuolla itäisillä mailla näihin tahnoihin käytetään vai käytetäänkö ollenkaan.
Pihalla ovat yrtit kasvaneet nyt niin runsaina pehkoina , että mielelläni niitä laitan ruokia maustamaan.
Käytämme ruoan lisukkeena tai siemensämpylöiden päällä.
Mmm,hyvää! Juustokumina eli jeera on sellainen suosittu mauste tuollaisiin....
VastaaPoistaKiitos, Yaelian, yritän etsiä tuota jeeraa ja kokeilla.
PoistaAi niin,mutta kaikki eivät siitä pidä,on vähän sellainen makuja jakava mauste.Itse rakastan sitä'!
VastaaPoistaNuo tutut kotipihan mausteet tuntuivat sopivan oikein hyvin. Minua kyllä kiinnostaa uudet maut, aina kannattaa edes maistaa. Mukavia yllätyksiä saataa kokea.
PoistaJeera on yksi suosikkimausteeni, en tee kanasta juuri mitään ilman jeeraa :) No, mutta joka tapauksessa tämä kuulostaa ihanalta ja mukava tapa käyttää noita parvekeyrttejäkin..
VastaaPoistaOlen nyt vähän epätietoinen tämän jeeran suhteen. Onko se sama kuin meillä myytävä kumina?
PoistaKuminaa käytän melko paljon.
Teen mamman maailmaan tänään postauksen/kyselyn mausteista. Olen saanut lahjaksi kahtakin "cumin" maustetta. Laitan kohta kuvia.
Kumina (se leipämauste) on eri kuin jeera eli juustokumina. pidän kyllä molemmista :)
VastaaPoistaKiitos kommentistasi. Nyt asia on minullekin selvinnyt. Oli mukavaa lukea blogiystävien kommentteja mammanmaailmassa.
Poista