.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

maanantai 2. heinäkuuta 2012

Broilerin rintapalat foliopaketissa.
6 ohutta broilerin rintafilettä
2 dl munamajoneesia
0,5 dl sitruunasinappia (myös Dijonsinappi käy)
1 kupillinen tuoreita sitruunamelissan lehtiä

Minulla oli kolme paksua filettä, leikkasin ne kahteen osaan. Voisi käyttää paksujakin fileitä, luulisin silloin tarvittavan pitemmän kypsymisajan.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Valitse sellainen uunivuoka johon kuusi filettä mahtuu rinnakkain. Vuoan pohjalle laitetaan aluminifolio, leikkaa niin iso pala, että siitä voi taittaa myös kannen.

Foliolle levitetään ensin sitruunamelissan lehdet ja asetellaan broilerifileet päälle niin, että foliosta voi tehdä paketin. Sekoita kulhossa majoneesi ja sinappi. Levitä seos fileiden päälle ja sulje paketti tiiviiksi. Folion kansiosaa voi hieman kohotella, ettei hieno soossi tartu kokonaan folioon.

Ohuet fileet valmistuvat uunissa 20 minuutissa. Sillä välin voi höyryttää lisukkeeksi parsakaalia ja valmistaa salaatin. Tuore linssitahna sopi oikein hyvin mukaan, oli mukava proteiininlisäys ateriaan. Linssitahnan ohje on edellisessä postauksessa täällä.

Sitruunamelissan lähdet tarttuvat mukavasti fileisiin, ei muuta kuin ääntä kohti vaan. Tässä kuvassa näkyy vain yksi filee, oli pakko santsata. :-)
Posted by Picasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti