Jogurttijälkiruoka kahdelle.
Näin Itäharjun Prismassa tuoreita viikunoita. Ostin vain kaksi, kun olivat melko kalliita.
2 dl turkkilaista jogurttia
3 kuivattua viikunaa
1 rkl ruokosokerisiirappia
0,5 tl kanelia
0,5 tl neilikkaa
0,5 tl inkivääriä
1 munan valkuainen
2 tuoretta viikunaa
mintun oksia
Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.
Sekoita jogurtin joukkoon pieneksi silpuksi leikatut kuivatut viikunat, siirappi ja mausteet. Vatkaa pienessä puhtaassa astiassa valkuainen vaahdoksi ja lisää varovaisesti sekoittaen jogurttiin.
Annostele seos pieniin uunivuokiin ja nosta ne uuniin isoon uunivuokaan. Lisää isoon vuokaan kiehuvaa vettä niinpaljon, että se riittää pikkuvuokien puoliväliin asti. Anna jälkiruoan olla uunissa noin 20 min tai kunnes jogurtti hyytyy kiinteäksi.
Koristeeksi tuoreet viikunat ja mintunlehtiä.
Tämä ohje on sovellus jostain aikaisemmin näkemästäni. Keltuaisen käytin siemensämpylöihin.
OK, laitan postia.
VastaaPoista