Viime lauantaina Loviisassa saimme maistaa Aaltosen puutarhan kahviossa ihanaa raparperihilloketta.
En tohtinut emännältä ohjetta pyytää, mutta sain kuitenkin tietää, että mausteena oli kardemummaa ja sitruunaa.
Ihana uimakaverini toi nipun raparperia, näin pääsin kokeilemaan hillon tekoa.
1,5 kg raparperin paloja
8 dl hillosokeria
1 dl vettä
1 sitruunan mehu
4 g kokonaista kardemummaa
Lisäsin kiehuvaan vesitilkkaan raparperinpalat, sokerin ja kardemummat. Seosta kannattaa sekoitella alussa, kunnes neste irtoaa paloista. Keitin hilloketta n. 10 min lisäsin sitruunan mehun.
Otin osan hillokkeesta toiseen kattilaan ja lisäsin siihen tuoretta minttusilppua. Annoin hillokattiloiden hieman levähtää ja varustin pienet puhtaat lasitölkit tiiviine kansineen täyttöä varten.
Tölkit täytin ihan piripintaan asti, näin ne umpioituvat ja hilloke säilyy hyvin, ellei tule syödyksi.
Olen aikaisemminkin valmistanut raparperista hilloa, silloin olen käyttänyt mausteena inkivääriä. Minttu on nyt uusi kokeiluni. Makua ei oikein vielä päässyt testaamaan, kun hillo oli vielä liian kuumaa.
Varmasti maistuu hyvälle! Raparperista on moneksi, vaikka sitä ei uskoisi. Minä keitän mehuksi.
VastaaPoistaMeidän oma raparperi on vielä niin pieni, että siitä vielä voi varsia taittaa. Ehkä jo ensi vuonna.
Poista