Lipstikka alkaa olla jo minun pituistani, valtava pöheikkö.
Olen muuntanut Mysi Lahtisen maukkaan lipstikkakeiton viljattomaksi.
Viljaton lipstikkakeitto
Ainekset:
1,5 l vettä
3 isoa sipulia (uusia pieniä voi laittaa 6 kpl)
1 kupillinen silputtua lipstikkaa
2 rkl voita
1 sokeripala
4 rkl Maizenaa
2 kanaliemikuutiota
2 dl kermaa
Kuori ja silppua sipulit, kuullota voissa rautapadassa. Lisää lipstikka ja sekoittele vähän aikaa padassa. Kaada kiehuva vesi ja kanaliemikuutiot pataan.
Anna kiehua hiljaisella lämmöllä noin tunnin. Sekoita Maizena tilkkaseen kylmää vettä ja lisää keittoon koko ajan sekoittaen. Anna kiehua n. kaksi minuuttia. Lisää keittoon sokeripala ja viimeiseksi kerma. Anna keiton hieman levätä ennen tarjoilua.
Lipstikkakeitto on hyvää, kiitos sinun, vuosi sitten tein tätä herkkua ensimmäisen kerran. Krutongeja, nam!
VastaaPoistaOli tuo keitto vaan niin hyvää, että sanotuksi ei saa.
Poista