Kahdelle
0,5 l luumuja
1,5 dl fariinisokeria
1 rkl voita
2 dl vettä
1 rkl sitruunamehua
mintun oksa
1 dl kuohukermaa
Aloita luumuista, halkaise ja poista kivet. Ensimmäinen viilto kannattaa tehdä luumun "sauman" kohdalta, silloin kivi on lappeellaan.
Keitetään teflonkattilassa sokeri, voi ja vesi. Kun kastike alkaa saota eli karamellisoitua niin kaadetaan luumut mukaan. Luumuja ei tarvitse pitää kastikkeessa kuin hetken, kypsyvät nopeasti al dente. Samalla kattilaan voi lisätä tuoreen mintun oksan, joka poistetaan myöhemmin. Maustetaan vielä sitruunan mehulla.
Kermavaahto kruunaa nautinnon.
Herkkujen herkku, jota en ole ennen osannut edes ajatella. Kiitos, on "pakko" kokeilla kaupan luumuista, ei ole niitä omia.
VastaaPoistaKaupan luumuista tulee yhtä hyvää.
PoistaIhana kompotti,tuota tekee nyt mieli!
VastaaPoistaTässä on paljon sokeria, mutta tämän kesän luumut eivät ole makeita, aurinkoa on tullut liian vähän.
Poista