6 dl maitoa
100 g voita
2,5 rkl Risenta riisijauhoa
Ripaus suolaa ja steviaa
Sulata voi teflonkattilassa, lisää puolet maidosta. Sekoita riisijauho kylmään maitoon ja sekoita ohuena norona kuumaan voi-maitoseokseen. Hämmentele koko ajan kunnes puuro sakeutuu. Mausta suolalla ja stevialla, voit käyttää myös sokeria stevian tilalla.
Riisijauhoista ei tule ihan niin samettista puuroa kuin vehnäjauhoista. Lisukkeena voi käyttää marjoja. Kuvassa on karhunvatukoita.
Tällaisesta puurosta en ole ennen kuullutkaan, täytyy ehdottomasti kokeilla! Puurot ovat muutenkin lempiruokaani, voisin syödä niitä loputtomasti :) Osaatko sanoa saako riisijauhoa ihan tavallisista kaupoista?
VastaaPoistaEn ollut minäkään ennen kuullut, mutta nyt kokeilin, kun vehnää en voi käyttää.
PoistaTätä Risentan riisijauhoa olen ostanut lähikaupasta ( S-ryhmän kauppa ).
Rakkauspuuro, voipuuro, samettipuuro....rakkaalla lapsella on monta nimeä tässäkin tapauksessa. Vehnäjauhoversiona silloin tällöin keittelen...
VastaaPoistaRiisijauhoista ei tullut niin samettista kuin vehnästä. Vehnää en voi enää syödä, siksi tämä kokeilu.
PoistaMitenkä paöon jauhoa laitetaan 3 litraan puolukkapuuroa ? Laitoin yli puoli pussia ja ei saennut ollenkaan ?
VastaaPoistaPuolukkapuuroon kannattaa valita karkeaa riisijauhoa. En ole kokeillut riisijauhoa marjapuuroon. Marjojen happamuus vaikuttaa jauhojen sakeutumiseen.
PoistaOlisikohan tämä sopiva annostus 1,5 l vettä, 3 dl karkeaa riisijauhoa, puolukkasurvosta 2-3 dl.
1/2tl suolaa