.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

lauantai 8. syyskuuta 2012

Vanhanajan voipuuro riisijauhoista




6 dl maitoa
100 g voita
2,5 rkl Risenta riisijauhoa
Ripaus suolaa ja steviaa

Sulata voi teflonkattilassa, lisää puolet maidosta. Sekoita riisijauho kylmään maitoon ja sekoita ohuena norona kuumaan voi-maitoseokseen. Hämmentele koko ajan kunnes puuro sakeutuu. Mausta suolalla ja stevialla, voit käyttää myös sokeria stevian tilalla.

Riisijauhoista ei tule ihan niin samettista puuroa kuin vehnäjauhoista. Lisukkeena voi käyttää marjoja. Kuvassa on karhunvatukoita.



Puuro sopii myös aamiaispuuroksi, silloin voi makeutuksen jättää pois ja syödä puuron luumu- tai marjakeiton kanssa.
Posted by Picasa

6 kommenttia:

  1. Tällaisesta puurosta en ole ennen kuullutkaan, täytyy ehdottomasti kokeilla! Puurot ovat muutenkin lempiruokaani, voisin syödä niitä loputtomasti :) Osaatko sanoa saako riisijauhoa ihan tavallisista kaupoista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ollut minäkään ennen kuullut, mutta nyt kokeilin, kun vehnää en voi käyttää.

      Tätä Risentan riisijauhoa olen ostanut lähikaupasta ( S-ryhmän kauppa ).

      Poista
  2. Rakkauspuuro, voipuuro, samettipuuro....rakkaalla lapsella on monta nimeä tässäkin tapauksessa. Vehnäjauhoversiona silloin tällöin keittelen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riisijauhoista ei tullut niin samettista kuin vehnästä. Vehnää en voi enää syödä, siksi tämä kokeilu.

      Poista
  3. Mitenkä paöon jauhoa laitetaan 3 litraan puolukkapuuroa ? Laitoin yli puoli pussia ja ei saennut ollenkaan ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puolukkapuuroon kannattaa valita karkeaa riisijauhoa. En ole kokeillut riisijauhoa marjapuuroon. Marjojen happamuus vaikuttaa jauhojen sakeutumiseen.

      Olisikohan tämä sopiva annostus 1,5 l vettä, 3 dl karkeaa riisijauhoa, puolukkasurvosta 2-3 dl.



      1/2tl suolaa

      Poista