Kaappien tyhjennys jatkuu. Siemensämpylöihin saa menemään sen seitsemän sortin ainekset.
Kulhoon mitataan ensin kuivat ainekset.
4 dl juustoraastetta
1 dl mantelijauhoa
2 dl kastanjajauhoa
0,5 dl sesaminsiemeniä
0,5 dl auringonkukansiemeniä
2 rkl pellavansiemeniä
1 rkl hamppuproteiinia
1 rkl macajauhetta
1 rkl psylliumkuitua
2 tl leivinjauhetta
1 dl rusinoita
Sekoitetaan kulhossa kaikki yhdessä ja lisätään lopuksi
4 kananmunaa
Nostellaan lusikalla taikinasta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille 9 - 10 sämpylää. Päälle voi vielä ripotella siemeniä, minulla on vihreitä kurpitsansiemeniä.
Uuni 225 astetta, viisitoista minuuttia
Tässä tätä purkki ja pussukka-arsenaalia on. Olen hankkinut Ruohonjuuresta monenlaista sillä kerralla muka tärkeää ainetta, nyt näistä pussukoista tehdään selvää. Hamppuproteiinin ja Macajauheen voi hyvin jättää sämpylöistä poiskin, samoin rusinat. Minulla ne liittyvät nyt kaappien tyhjennys operaatioon. Osan kastanjajauheesta voisi korvata maissijauhoilla tai quinojauhoilla.
Hyvältä näyttävät kaapintyhjennyssämpyläsi.Ja tuoreessa muistissa on vielä se hyvä piirakkapohjasi,jossa siinäkin oli noita aineksia:)
VastaaPoistaNäitä jauheita vaihtelemalla saa aina erilaisia sämpylöitä. Tuohon listaan olisi vielä voinut lisätä soijajauhot ja riisijauhon.
Poista