1 paketti pekonia ( 145 g )
1 sipuli
1 pun. paprika
1 kelt. paprika
2 rkl öljyä
5 kirsikkatomaattia
250 g vihreitä papuja
1 dl vihreitä herneitä
2 vartta varsiselleriä
1 tl paprikajauhetta
1 tl mustapippuria
(suolaa )
babypinaatin lehtiä
2 dl juustoraastetta
Keitetään vähän suolatussa vedessä pavut, herneet ja sellerinvarsipätkät n. 10 min. Otetaan keitinvettä vähän talteen. Asetellaan haalealle pannulle pekonit, annetaan rasvan irrota. Nostetaan levyn lämpöä ruskistetaan pekonipaloja hieman. Kaadetaan pekonit öljyttyyn vuokaan ja freesataan pekonirasvaisella pannulla paprikat, sipuli ja tomaatit. Lisätään mausteet, suolaa vain vähän, koska pekoni ja juustoraaste ovat jo suolaisia.
Kaadetaan kaikki ainekset pekonin päälle vuokaan ja sekoitellaan mukaan tuoreet pinaatin lehdet. Kaadetaan vuokaan 1-2 dl papujen keitinvettä, kermaakin voisi käyttää, jos ei pelkää kovia rasvoja. Pinnalle juustoraastetta.
Gratinoidaan 225 asteisessa uunissa n. 10-15 min.
Lisukkeena salaattia ja polentaa.
Polentapuuron keitin paketin ohjeen mukaan ja lusikoin hetkeksi hyytymään silikoonivuokiin.
Täällä yksi polentaohje.
Herkullinen tuo pekonipannu! Taidan kokeilla.
VastaaPoistaMaukasta on.
Poista