Opittiin ennen ABC-kirjasta, eli aapisesta.
Haukifileestä tulee ihan herkkua kerman ja voin avulla.
Ota kalafilee jääkaapista puoleksi tunniksi lämpenemään työpöydälle ja kuumenna uuni 200 asteiseksi.
Öljyä vuoan pohja ja aseta molemmin puolin suolaamasi filee vuokaan ja reunoille vihreän paprikan paloja. Kuorruta rikotuilla seesamin siemenillä ja vuole kalan päälle voilastuja.
Silppua tilli saksilla pieneksi silpuksi, jätä kuitenkin joku oksa koristeeksi lautaselle. Sekoita tillisilppu kermaan ja kaada seos kauniiksi ruskistuneen fileen päälle. Laita vuoka takaisin uuniin vielä n. 15-20 min. valele kalaa välillä kerma-tilliseoksella.
Perunan ystävät tarjoavat lisukkeena keitettyjä perunoita ja salaattia. Meillä tarjottiin höyrytettyjä kasviksia, salaattia, hapankaalia ja etikkapunajuurta. Kotitekoinen hapankaali täydentää mukavasti miedon makuista haukifilettä.
Vuokaan jää hyvää kermakastiketta, jota voi lusikoida perunoiden tai kasvisten päälle.
Namia.
VastaaPoista♥ Hannele på Hisingen,
VastaaPoistakyllä maistui.