Mustat linssit ovat hyviä erityisesti keitossa, pysyvät mukavasti ehjinä kattilassa.
250g mustia linssejä
1,5 l vettä (jos keitosta tulee liian sakeaa, niin kiehuvaa vettä voi lisätä)
1 sipuli
3 kynttä valkosipulia
1 porkkana
1 nauris (muutkin juurekset käyvät)
pieni pala chilipaprikaa
1 rkl currytahnaa
1 kasvisliemikuutio (luomu)
persiljasilppua ja muutama cashewpähkinä lisukkeeksi (taatalle ruskistin jauhelihaa)
Huuhdo linssit hyvin. Kuullota sipuli, pilko juurekset. Lisää kaikki ainekset kiehuvaan veteen. Musta linssi kypsyy noin 20 minuutissa, samoin juurekset, jos ne ovat ohuina tikkuina mukana. Chilipaprika ja currytahna ovat melko voimakkaan makuisia, jos ei pidä tulisesta ruoasta ne voi jättää kokonaan pois.
Keitosta tulee vaaleampaa jos käyttää vihreitä tai punaisia linssejä.
Siemensämpylä maistui oikein hyvältä tämän keiton kanssa.
Pannukakkua ilman viljaa.
4 munaa
1 dl vispikermaa
1 dl maitoa
1,5 dl mantelijauhetta
1rlk Psyllium Husks
2 rkl kookosöljyä
Munien rakenne rikotaan, lisätään kerma, maito ja jauheet. Viimeksi sula kookosöljy. Jos pitää suolaisesta ja voi sitä käyttää, niin tähän voi lisätä ripauksen ruususuolaa.
Löysähkö taikina kaadetaan voideltuun vuokaan ( halkaisija 24 cm) ja paistetaan 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia, kunnes pannukakku on saanut kauniin rusketuksen.
Rahkakerma ja mustaviinimarja kruunaavat torstaipäivän aterian.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti