.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Kiisseliä ja raparperihilloketta

.
Nuo vaaleat murut ovat Vanilla Crunch rakeita, vihreä on steviaa.

Kesällä laitoin pakastimeen muutamia pusseja raparperipaloja. Nyt ne ovat vielä kaikki käyttämättä, kun piirakoita en taatalle kovin usein leivo. Kokeillaan jälkiruokana.

Rapaerperihilloke

4 dl raparperipaloja
1 dl intiaanisokeria
ripaus Steviaa tarvittaessa
2 dl vettä
3 rkl maizenaa
1 kanelitanko
2 palaa kuivattua inkivääriä

Keitetään raparperit pehmeäksi vesitilkkasessa, lisätään intiaanisokeri, kaneli ja inkivääri. Otetaan kanelitanko ja inkiväärinpalat pois kattilasta. Inkiväärit voi pistää poskeensa flunssaa torjumaan, mutta kanelitanko huudotaan kuivumaan seuraavaa käyttöä varten.

Sekoitetaan maizena kylmään vesitilkkaseen ja lisätään raparperihillokkeeseen. Tämän voisi jättää poiskin, mutta kerrosjälkiruoassa alimmainen kerros saa olla hieman tukevahkoa etteivät kiisselit sekoitu toisiinsa. Annostellaan jälkiruokakulhoihin vähän jäähtymään.

Jo ammoisista nuoruusvuosistani muistan, että raparperin kanssa suositeltiin juotavaksi maitoa. Siksi valmistin myös maitokiisseliä ensimmäisen adventin jälkiruoaksi.

Maitokiisseli

6 dl maitoa
5 rkl Maizenaa
1 dl sokeria (jos haluaa makeaa)
1 tl vaniljasokeria.

Maito, Maizena ja sokeri jos haluaa kiisselistä makeaa sekoitetaan teflonkattilassa ja nostetaan kuumalle levylle koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Lisätään vanilja valmiiseen kiisseliin.

Nostellaan kiisseliä varovaisesti hillokkeen päälle ja koristellaan. Jälkiruoasta tulee raikas ja hyvä jos ei läträä siihen liikaa sokeria. Meillä laitettiin sokeria vain raparperin kirpeyttä laimentamaan.

4 kommenttia:

 1. Nami! Tästä muistinkin,että pakastimessani onkin raparperia...

  VastaaPoista
 2. Vanhat hyvät raaka-aineet ja helppo valmistaa.

  VastaaPoista
 3. Voin hyvillä mielin todeta, että hyvälle maistuikin. Luovuutesi on todellakin huippuluokkaa.

  VastaaPoista
 4. anja,
  kiitos ystävällisistä sanoistasi.

  VastaaPoista